Gy félidőnyit élt a remény

Pályán kiütéses vereséget szenvedett az FK

Udvarhelyi Híradó - - T - ZÁTYI TIBOR

idő után ismét megteltek a székelyudvarrosi sportcsarnok lelátói, vasárnap este nt 1200 ember volt kíváncsi a teremlabdaLiga 15. fordulójának rangadójára, a Futsal ékelyudvarhely és a Dévai Autobergamo ójára.

ső percek a házigazdávoltak, több kimaradt zet után a 8. percben jég, Bíró oldalberúgábombázta a dévai kandégek ezután átvették s irányítását, Tacot réával válaszoltak, majd ben lehozták kapusuStoica vette fel a megető mezt. Grigoraș több ssel tartotta az FK véyét, de két másodpercet előtt ő is verve volt, Matei lőtt közelről a ka-

dik félidőben kiváráával játszottak a csaik fél sem kockáztatott, omoly helyzetre a 25. lett várni, Bíró löketét védte Toniță. Egy percb robbant a csarnok, ei nyomta durván földa játékvezetők csupán ot adtak az udvarhelyi kedvencnek”. Majd jött a lehozott kapusos takbevált a dévaiaknak, Matei lapos belövése jó ának, aki fél méterről zott. Próbált felpörögám az újabb gólt ismét k szerezték, Obadă kirről mattolta Grigorașt. tán, az FK edzője rögrt, és Bíró vette magára a megkülönböztető mezt. Ez nem jött össze, hiszen egymás után kapta az üres kapus gólokat az FK, Déva hálóőre, Toniță kétszer is így szerzett gólt. A vendégek nem álltak le, a 39. percben Tacot állította be az 1–7-es végeredményt. Teljesen elnémult a városi sportcsarnok, az FK pedig súlyos vereséget szenvedett.

„Fel voltunk készülve a nehéz mérkőzésre, az első félidőben fel is tudtuk venni velük a versenyt. A szünetben tudtuk, hogy a folytatásban többet kell mutatnunk, megvoltak a helyzeteink is, de nem mentek be. 1–1-nél volt egy eset, amikor Mateinek piros lapot kellett volna kapnia, ha akkor őt kiállítják, megváltozhatott volna a meccs alakulása” – öszszegzett Szécsi Barna, az FK csapatkapitánya.

„Tudtuk, hogy nehéz mecscsünk lesz, hiszen rögtön a kupabúcsú után rendeztük a rangadót. A téli felkészülés során nem tudtunk olyan edzőmeccseket játszani, amelyek jók lettek volna számunkra két ilyen nehéz találkozó előtt. A román válogatott az Eb-n szerepelt, előtte pedig hoszszas edzőtáborban vett részt. Déva tíz válogatott játékossal jött, és még erősebbek is lehettek volna, ha két braziljuknak megérkezik a játékengedélye. Az első fél- időben az történt, amit vártunk, lelkesedéssel fel tudtuk venni velük a versenyt. A második játékrészben elfáradtunk, ezzel az öt a négy elleni antifutsallal nem tudtunk mit kezdeni. Számomra kicsit furcsa volt, hogy a válogatottaknak ezt kell játszaniuk, viszont eredményesnek bizonyult. 3–1-nél megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de végül egy még nagyobb arányú vereségbe futottunk bele. A két csapat között nem volt ekkora különbség. Most már kisebb csoda kell ahhoz, hogy megfogjuk az első két helyet. Meg kell nyernünk a hátramaradt meccseinket” – mondta Jakab Zoltán, az FK edzője.

A következő fordulóban, március 11-én Hargita megyei rangadó lesz, az FK a téli szünetben jelentősen megerősített Csíkszeredai Imperial Wethez látogat.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 15. forduló: FK Székelyudvarhely– Dévai Autobergamo 1–7 (1–1), gólszerzők Szőcs (8.), illetve Cr. Matei (20.), Csoma A. (28.), Obadă (29.), Toniță (32., 36.), Ferreira (36.), Tacot (39.). FK: Grigoraș – Bíró, Mánya, Szécsi, Szőcs. Játszott még: Tătar – Miklós, Csala, Máté, Kanyó, Hadnagy, Kedei. További eredmények: Temesvári Informatica–Sepsi Futsal 11–1 (4–1), Resicabányai Muncitorul– Csíkszeredai Imperial Wet 4–10 (2–5). A Dunărea Călărași–Galaci United mérkőzés lapzártánk után ért végte, míg a Marosvásárhelyi City’us–Jászvásári Poli találkozót ma 18 órától rendezik.

FOTÓ: BARABÁS ÁKOS

Az FK még sosem győzte le Udvarhelyen a dévai csapatot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.