T neveznek el róla

Udvarhelyi Híradó - - ORAJÁNLÓ -

mo del Toro nyitja meg evezett mozit a szülő, Guadalajarában megdő filmfesztiválon – írja z új filmszínházat máravatják fel, a fesztivál ypontjaként – közölap a Variety.com, arra hogy addigra Del Toro lmje, A víz érintése tim Oscar-kategóriában, egjobb film és rendezés en is díjazott lehet, micar-gálát március 4-én meg. ként Gui l lermo del a 75. velencei filmnemzetközi zsűrijée is, ezt még a hónap zölte a The Hollywood A rendező a fesztiező Velencei Biennale testületének döntéán kapta a felkérést. ratta, a testület elondta, hogy Alberto ak a velencei filmfesz választották Del Torót. Barbera szerint Del Toro olyan érzelmek hatással vannak a közönségre, elgondolkodtatják válaszadásra kói filmrendező a felkérést elfogadva nagy megtiszteltetésnek bízatásnak nevezte a fesztivál zsűrielnöki posztját. „Velence a filmművészet egy ablaka a világra, a fesztivál alkalmat nyújt arra, hogy ünnepeljük a film erejét és kulturális jelentőségét” – fogalmazott.

A 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 29. és szeptember 8. között rendezik meg. A nemzetközi zsűri dönt majd a mustra fődíjának, az Arany Oroszlánnak, illetve más díjainak odaítéléséről. Del Toro tavaly mutatta be a velencei versenyprogramban A víz érintését, amellyel el is nyerte az Arany Oroszlánt. A zsűrit akkor Annette Bening színésznő vezette.

A rendező először 1997-ben, Mimic – A júdás faj című filmjével szerepelt a velencei fesztiválon, 2006-ban pedig ő vezette a Velencében debütáló filmek versenyének zsűrijét, amely a Luigi de Laurentiis díjat íté

FORRÁS: SCREENDAILY.COM

Del Toro az Oscar-várományos filmjének forgatásán

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.