C új influenzás eset Hargita megyében

Udvarhelyi Híradó - - AKTUÁLIS -

emélyt diagnosztizáltak russal múlt héten Hargin, amellyel tizennégyre uenzaszezon kezdete óta zált esetek száma. a Megyei Egészségügyi ág járványtani osztáentése szerint február ött 2697 pácienst diáltak az orvosok felső gúti fertőzésekkel, köncen kerültek kórházesetben mutatták ki zavírust, ami rendkíasló arány, figyelembe y ezzel a nyolc eset4-re az influenzaszeete óta diagnosztizált áma Hargita megyéközül február első heghalt Csíkszeredában kus betegségben szenenzavírussal fertőzött Tar Gyöngyitől, az egészségügyi igazgatóság vezetőjétől. Az említett héten 146 személy esetében állapítottak meg tüdőgyulladást, amelyből 30 pácienst utaltak be kezelésre – tette hozzá. Az azelőtti héten, február 12-18. között 1640 személyt diagnosztizáltak felső és alsó légúti fertőzésekkel, közülük tizenketten kerültek kórházba, 147 esetben állapítottak meg tüdőgyulladást. Ekkor három páciens esetében mutatták ki az influenzavírust.

„Egy hét alatt több mint ezerrel növekedett meg e fertőzések száma a megyében. Aggaszt ez a rendkívüli növekedés, ami a nagy hideggel együtt komoly gondot jelent az iskolások számára. Ilyenkor a betegség átadása, terjedése fokozottabban van jelen Jeleztem a megyei tanfelü továbbterjedésének elkerülése végett szüneteltetni kellene az oktatást egy ideig. Végigkérdezve az igazgatókat arra jutottak, hogy egy-egy iskolának nincs sok esete. Úgy látszik, a diagnosztizált esetek vagy szétszórtan vannak jelen az iskolák között, vagy leginkább a felnőtteket érintik” – nyilatkozta az egészségügyi igazgatóság vezetője.

Mint már beszámoltunk róla, a székelyudvarhelyi kórházban elővigyázatossági okokból elrendelték a beteglátogatás korlátozását hétfőn, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és összes alegységében pedig meghatározatlan ideig szünetel a beteglátogatás hétfőtől. Utóbbira az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása, illetve az egyre súlyosbodó kórképek mi

Nőtt az igazolt megbetegedések száma

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.