Bennmaradásért folytatja az ISK-FSK

Zentgyörgy lesz az ellenfél a rájátszásban

Udvarhelyi Híradó - - SPORT - ZÁTYI TIBOR

ung Muscel volt a házigazdája múlt héten sztalitenisz Szuperliga második tornájáA divíziósok Besztercén, míg a B divíziósok an játszottak. Mindhárom ligában érdekelt kelyudvarhely, a sportolók pedig elérték a célt.

perl iga első tornája az ISK-FSK csapata dik helyen áll a nyolcbajnokságban. Az udnem a legkedvezőbb kel indultak, ugyanonnert Andrást betegnélkülözniük kellett. g, Cservik Krisztián, bor, Tamás Szabolcs y István edző-játékos lszántan állt neki a . Az első napon verenvedtek a házigazda ng együttesétől (5– 0), ozsvártól (5–2, a párGyörgy testvérek csata, a Polinál szereplő egyőzte bátyját, Istjd 5– 1- re legyőzték tgyörgyöt, a siker azt hogy a hatodik helynél l már nem végezhet a nteken Konstanca volt enfél, 5–2-re győzött a i együttes, és ezzel az hogy az udvarhelyiek nek a felsőházi rájátz alapszakaszgyőztes, meccsét megnyert CS len nem volt esélyük a míg a zárónapon Besz–1-re, Craiovától pedig ptak ki. dik tornán hetedik heett a SzékelyudvarheK, megelőzve az utolsó ntgyörgyi Electricát, ámolásnál pedig hárerseny volt a 6– 8. heepsiszentgyörgy és s 17 pontot gyűjtött), ám az ISK-FSK-nak jobb volt a győzelmi aránya, így a hatodik helyen zárt. A rájátszásban a Sepsiszentgyörgyi Electrica lesz az ellenfél, az oda-visszavágós mérkőzéseket március végén és április elején rendezik.

„Függetlenül attól, hogy nem tudtuk legyőzni azokat, akiket akartunk, azaz Craiovát és Besztercét, elégedett vagyok a játékunkkal, a hatodik helyünket meg tudtuk tartani. Tamás Szabolcs végig jól játszott, kemény három nap van mögöttünk. Most készülünk a Sepsiszentgyörgy elleni párharcra, aki nyer, az benn marad, aki veszít, kiesik. Több mint valószínű, hogy idegenben kezdünk” – összegzett György István edző. Ha túljutnak Sepsiszentgyörgyön, akkor a Craiova– Beszterce párharc győztesével játszanak az 5. helyért, ami európai szereplést is jelent az ETTU Kupában.

Az A divízióban a Jenei Barnabás, Vetésy Norbert és Karácsony Dániel alkotta csapat Besztercén állt asztalhoz, kiegészülve Görgényi Levente edző-játékossal. A Fit.Feel színeiben játszó fiatalok a hetedik helyről várták a folytatást. Pozíciójukon nem tudtak javítani, csupán a CS Ilfov Bufteát sikerült legyőzniük. Március végén és április elején Zilah ellen a bennmaradásért fognak játszani.

A harmadosztályban Mózes Gyula, Sánduly Levente, Geréb Attila és a télen igazolt, kézdivásárhelyi Medvés Antal utazott Buzăuba. A torna előtt ötödik helyen állt csapatnak nem sikerült elcsípnie a rájátszást. Hét mérkőzésükből hármat megnyertek ( Concordia Chiajna, Gyulafehérvári Egyesülés és Fortius Călărași), négyen vereséget szenvedtek. A folytatásban a 11. pozícióért állhattak asztalhoz, ott viszont szoros meccsen kikaptak a Pro Aktiv Focșani-tól, így összesítésben a 12. helyen zárták a B divíziót.

Asztalitenisz Szuperliga, 2. torna: Székelyudvarhelyi ISK-FSK–CS Pristavu Câmpulung 0– 5, Kolozsvári Politehnica– Székelyudvarhelyi ISK-FSK 5–2 (Cservik, Kádár), Sepsiszentgyörgyi Electrica– Székelyudvarhelyi ISK-FSK 1–5 ( Tamás 2, Cservik 2, György), Konstancai Top Star–Székelyudvarhelyi ISKFSK 5–2 ( Tamás, Cservik), CS Mioveni–Székelyudvarhelyi ISKFSK 5– 0, CS U Craiova–Székelyudvarhelyi ISK-FSK 5–3 (György, Tamás, Cservik), Besztercei VSK–Székelyudvarhelyi ISK-FSK 5–1 ( Tamás).

A divízió, 2. torna: Székelyudvarhelyi Fit. Feel– Bukaresti Steaua 0– 5, CS Pristavu Câmpulung–Székelyudvarhelyi Fit. Feel 5– 0, Székelyudvarhelyi Fit.Feel– CS Somuz Fălticeni 0– 5, Székelyudvarhelyi Fit. Feel–Kolozsvári VSK 2–5 (Jenei, Vetési), CS Ilfov Buftea–Székelyudvarhelyi Fit.Feel 1–5 (Jenei 2, Karácsony 2, Görgényi), Székelyudvarhelyi Fit.Feel– Jászvásári CSM 2–5 (Görgényi, Karácsony), Székelyudvarhelyi Fit.Feel– Bu- karesti CSTA 2–5 ( Vetési, Karácsony).

B divízió, 2. torna: Concordia Chiajna– Székelyudvarhelyi ISK II. 1– 5 ( Sánduly 2, Mózes 2, Medvés), CSM Focșani– Székelyudvarhelyi ISK II. 5– 0, Székelyudvarhelyi ISK II.– Gyulafehérvári Egyesülés 5–4 ( Medvés 2, Mózes 2, Sánduly), CS Fortius Călărași–Székelyudvarhelyi ISK II. 4–5 ( Mózes 2, Sánduly 2, Medvés), ACSM Dunărea Giurgiu– Székelyudvarhelyi ISK II. 5– 3 (Sánduly, Mózes, Medvés), Bukaresti ACTT– Székelyudvarhelyi ISK II. 5–1 (Sánduly), Székelyudvarhelyi ISK II.–Temesvári Raris 4–5 ( Mózes 2, Medvés 2). A 11. helyért: Pro Aktiv Focșani–Székelyudvarhelyi ISK II. 5–3 ( Mózes 3).

FORRÁS: CLUBUL SPORTIV PRISTAVU

György István edző-játékos és csapata megőrizte hatodik helyét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.