T4xi

A taxisofőr és a rendőr közös történetének folytatása

Udvarhelyi Híradó - - ORAJÁNLÓ - FORRÁS: PORT.HU

Egy hírhedt alvilági alakot kell őriznie a rendőrségnek. Annak ellenére, hogy a Belga nevű veszélyes bűnöző ki van kötözve, arcát maszk borítja, a helyi rendőrségnek nehézséget okoz a feladat teljesítése, mi több, nagy bonyodalom veszi kezdetét, tévedések sorozata kuszálja össze a szálakat.

Amarseilles-i rendőrség feladata, hogy egy nagyon veszélyes bűnözőre vigyázzanak, amíg tovább nem szállítják a városból. A férfi, akit Belga néven ismernek az alvilágban, ki van kötözve, arcát szoros maszk borítja, de Gibert felügyelőnek és a kétbalkezes Émiliennek még így is nehézséget okoz a feladat teljesítése. Amikor pedig a bűnöző megszökik, hogy végrehajtsa nagyszabású tervét, Danielnek kell bevetnie magát, hogy lekapcsolják a Bel- gát. Szinte érezni az égett gumi sajátos szagát, ahogyan a főszereplő járgány néhány centire az orrunk elé vágódik. Érkezik egy kedves és ügyefogyott zsaru, Emilien, valamint haverja, Daniel.

Óriási sikert aratott 1998-ban a Taxi sorozat első része, melyben parádés motoros mutatvá-

nyokkal, technikai trükkökkel és félelmetes száguldozással kápráztatta el a közönséget a rendező. Ezt követte 2000-ben a Taxi 2, amely továbbfűzte az első rész történetének fonalát, majd 2003-ban a Taxi 3, amikor a mikulásruhába öltözött bandát nem lehetett elkapni, mert elvegyültek a tömegben. Végül elérkezett 2007-ben a Taxi sorozat 4. része, amelyben a két fiatal családapa – Emilien és Daniel – egy Peugeot 407-es turbótaxival száguldozik.

A 2007-es francia akcióvígjáték ma este 10 órától a Viasat3 tévécsatornán tekinthető meg.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.