Nehéz feladat a visszavágón

Hétvégén idegenben a Románia-kupában kezdi az új idényt a Maros KK

Vásárhelyi Hírlap - - SPORT - ORVÁTH BÁLINT OTTÓ

Húsz ponttal maradt alul a Marosvásárhelyi Sirius KK a CSBT Alexandria otthonában szerdán este a szezonnyitó női kosárlabda Románia-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így nagyon nehéz helyzetből várja a szombati hazai viszszavágót.

Mindössze a találkozó elején, 6– 0 arányban vezetett Ionel Brustur vezetőedző csapata, amely ezután nem tudott lépést tartani a hazaiakkal, akik átvették az irányítást, és fokozatosan elhúztak, szünetben pedig nyolc pont volt az előnyük. A folytatásban megpróbált felzárkózni a Sirius KK, azonban tehe- tetlen volt, sőt a végéig Alexandria fölényes vezetést dol- gozott ki, és ezzel közel került a továbbjutáshoz.

A marosvásárhelyi csapat legjobbja akárcsak az előző idény második felében, az amerikai Angel Robinson volt, aki 20 pontig jutott, őt honfitársa, az új igazolás, Alyssa Lawrence követte. A további idegenlégiósok közül a szerb Zorica Mitov nem hozta a felkészülési meccseken nyújtott formáját, a legfrissebb igazolás, az amerikai Sherise Williams bemutatkozott a csapatban, a szerb Andjela Radovic pedig sérülés miatt hiányzott. A legeredményesebb belföldi játékos Gál Emese volt, aki 10 pontot szerzett.

HA párharc visszavágóját szombaton 17 órától játsszák a ligeti Sportcsarnokban, ahol a vásárhelyieknek roppant nehéz dolguk lesz ledolgozni nagy hátrányukat, azonban nem lehetetlen, hiszen ezt már megmutatták éppen Alexandria ellen a sorozat előző kiadásában a sepsiszentgyörgyi Final 8 negyeddöntőjében, ahol végül fordítottak és továbbjutottak. A többi párharcban jóval szorosabb eredmények születtek, szintén a hazai pályán játszó együttesek kerültek előnybe: a Galaci Phoenix, a Temesvári SCM és a U.Kolozsvári

FOTÓ: HAÁZ VINCE

Megkísérlik a továbbjutást a visszavágót nagy hátrányban kezdő Sirius játékosai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.