Felnőttkorba lép a Rádió GaGa

Három fellépővel és ingyenes születésnapi bulival ünnepelnek

Vásárhelyi Hírlap - - MAGAZIN - SZÁSZ CS. EMESE

Bár nem épp Erdély legrégebbi magyar kereskedelmi rádiója, a „hőskorból” való és immár felnőttkorba is lép a Rádió GaGa. Ahogy a hallgatók megszokhatták, ezúttal is az ünnepelt adja az ajándékot, egy hatalmas szabadtéri buli és három neves fellépő várja a bulizni vágyó rádióhallgatókat: Ștefan Bănică Junior mellett Molnár Ferenc Caramel, valamint Péter Szabó Szilvia énekel.

ARádió GaGa 1999. október 15-én kezdett el sugározni, a nyitóbulin négy-ötezer ember tombolt az István, a király Koppányaként ismertté vált Vikidál Gyulával és a Tolcsvay Banddel a marosvásárhelyi sportcsarnokban. A Rádió GaGa azóta is minden évben nagyszabású koncerttel és sztárvendégekkel ünnepli a születésnapját. Általában a kerek évfordulókat szokták nagyszabásúbb rendezvénnyel ünnepelni az intézmények, de a Rádió GaGa csapata úgy érzi, hogy a maturandus, vagyis a 18. év nemcsak egy ember, de egy rádió életében sem kevés, úgyhogy egy igazán nagyszabású és több szempontból is különleges születésnappal ünneplik a felnőttkorbalépést – tudjuk meg a rádió társtulajdonosától és műsorvezetőjétől, Nagy Istvántól.

Szabadtéri buli és ingyenes

„Más az idei buli abból a szempontból, hogy szabadtérire tervezzük, hogy ezúttal ingyenes lesz, nem kell belépőt fizetni, de fellépők szempontjából is különleges lesz a születésnap: sok év után ismét lesz román fellépőnk és bár nagyon nehéz olyan magyarországi fellépőt kapni, aki még nem volt a meghívottunk, mégis sikerült ezúttal kettőt is elcsalni” – mondta Nagy István. A műsorvezető, aki 13 évig ügyvezetője is volt a Rádió GaGának, úgy véli a 18. születésnap alkalmas volt arra, hogy kicsit felelevenítsék azt a régi szokást, miszerint a GaGabulikon román fellépő is volt. Ugyanis – ahogy Nagy István megjegyezte annak idején azzal a céllal is alakult a Rádió GaGa, hogy kulturális hidat képezzen a Marosvásárhelyen élő két etnikum között. Mivel azonban magyar kereskedelmi rádió akkoriban nem is volt Marosvásárhelyen, román nyelvűből pedig már akkor is több közül lehetett válogatni, a mérleg a magyar hallgatók és a magyar nyelvű műsorok felé billent el. S bár most sem rendelkezik népes román hallgatósággal a kereskedelmi adó, a 18. születésnapon úgy érezték, a román hallgatókról sem szabad elfeledkezniük. Román fellépőnek Ștefan Bănică Juniort hívták el, Magyarországról pedig egyrészt Molnár Ferenc Caramel érkezik, valamint a Konx együttesből megismert Péter Szabó Szilvia. Az ingyenes GaGa-buli október 2-án, hétfőn zajlik 19 órai kezdettel.

Egyik legrégibb magyar nyelvű kereskedelmi rádió

Nagy István elmondta, bár lehet egy intézmény életében nem olyan nagy idő 18 év, ők mégis je- lentős időnek érzik, hiszen ezidő alatt gyerekeket neveltek fel, repültek ki a családi fészekből, a Rádió GaGa pedig a maga 18 évével, ha nem is a legrégibb, de mindenképpen az egyik legidősebb magyar nyelvű kereskedelmi rádió Erdélyben, amelynek jelenleg is 22 alkalmazottja van. „Talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy bár ennyi idő eltelt, még mindig vagyunk páran a kezdő csapatból, ami azt jelenti, hogy mégis csak egy jó hely ez a Rádió GaGa. Amellett 18 év alatt sok kolléga esküvőjén vettünk részt, és most egyre gyakoribbak a keresztelők is. Jelenleg is van olyan kollégánk, aki gyereknevelési szabadságon van” – mondta a GaGa-csapatról a kezdetektől csapattagnak számító Nagy István.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.