Premier Csíkszeredában: Kincsem

Vásárhelyi Hírlap - - MAGAZIN -

Erdélyben először Csíkszeredában, a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál programjában vetítik a Kincsem című 2017- es magyar szuperprodukciót szeptember 30-án szombaton, és október 1-jén, vasárnap.

A film erdélyi forgalmazói örömmel csatlakoztak több általuk is forgalmazott filmmel Csíkszereda város kezdeményezéséhez, mert hisznek benne, hogy a film érték és a mozi közösségi élmény. „A Taylor Projects Kft. a Székely Szeretetszolgálat Alapítvánnyal és további partnereivel 2017 ősszel folytatja a 2016 telén indított Vándormozi kezdeményezést. Szeptember 30-án, premier előtt, a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál keretein belül a csíkszeredai közönség láthatja először Erdélyben 2017 legsikeresebb magyar történelmi kalandfilmjét, a Kincsem című alkotást. A film erdélyi bemutatója a Batthyány család védnöksége alatt történik” – tájékoztatnak. Blaskovich Ernő ( Nagy Ervin) mindenét elveszítette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. A sors tálcán kínálja neki az elégtételt; nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor). Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába. Vajon mi lesz végül számára a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú? – olvasható Herendi Gábor filmjének hivatalos szinopszisában.

A filmet szombaton 18:15től vetítik a Csíki Moziban, vasárnap pedig 21 óra 15 perctől tűzték műsorra a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál szervezői.

A film szombati premierjére meghívták a tápiószelei Blaskovich Kúriamúzeum igazgatóját, Gócsáné Móró Csillát, aki Gyarmati Zsolttal, a Csíki Székely Múzeum Igazgatójával fog beszélgetni többek között a Blaskovich családról, a Kincsemről, a tápiószentmártoni Kincsem-parkról és magáról a filmről. A premier előtt ugyanakkor felvezetés gyanánt levetítik az Overdose-ról szóló dokumentumfilmet (Overdose – Vágta egy álomért) is, amely a lóversenyek kegyetlen világát mutatja be.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.