Megjelent az Erdélyi Napló új száma

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS -

A civilek tüntetnek, a bírák és az ügyészek háborognak, a politikusok érvelnek, az Alkotmánybíróság vizsgálódik. Az igazságszolgáltatást érintő törvénymódosítások hónapok óta lázban tartják az országot. A kormányhoz közeli sajtó arról cikkez, hogy a korrupcióellenes ügyészek bizonyítékokat hamisítanak, amit az intézmény vezetője határozottan tagad. A sok ember számára ellentmondásos és átláthatatlan igazságszolgáltatás ügyét az Erdélyi Napló Kis Júlia kolozsvári jogásszal járja körül. Az írásból kiderül, mit is tartalmaz a kormány új igazságügyi csomagja.

A háromszéki Kovásznán az 1950- es évektől léteztek diákszínjátszói törekvések, azonban rendszeresen és névlegesen 1972-től működik a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad. Sok befutott színész köszönheti a kis székelyföldi városban működő csapatnak az indulását. Gazda József és Molnár János keze alatt a csoport beírta magát az erdélyi magyar kultúratörténetbe. Az írás címe: Erdély falu- és szórványszínháza 45 éve.

Az Erdélyi Napló múlt heti száma a készülő új brit bevándorlástörvény kezdemé- nyezőjével, Steven Woolfe brit EP-képviselővel közölt interjút. Brüsszelben, az Európai Parlamentben tartott közmeghallgatás kapcsán a lap munkatársa az e heti lapszámban arról ír, hogyan látja a szigetország néhány civil szervezete és rangos emberjogi szakembere az uniós állampolgárok Brexit utáni munkavállalási és letelepedési lehetőségeit. A téma kapcsán nagyon sok a bizonytalanság: előreláthatólag – kényszerű okokból – nagyon sokan fognak megválni az Egyesült Királyságbeli tartózkodási és munkavállalási lehetőségektől.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.