Ezonvégi árzuhanás a boltokban

Az olcsó darabok kaphatók szinte ingyen, inkább a több száz lejért kínált termék van féláron

Vásárhelyi Hírlap - - ÁLIS - SZÁSZ CS. EMESE

k pár nap van a télből, a marosvásárhelyi üzn hetek óta megjelentek a tavaszi cipők, ruéli darabokat pedig akciósan kínálják, hogy ne on a következő télre a régi kollekció. A tél végi sokat érdemes is kihasználni arra, hogy oln juthassunk egy-egy minőségi bakancshoz, vagy új téli kabátra tegyünk szert.

lyan üzlet, ahol már mberben elkezdődtek ezonvégi leárazások, anuárban, februárban csóbban adni a téli porközben lassan kikerüllyról maradt őszi-tava, sőt sok helyen már az kollekció mellett virítamaradt téli árucikkek. sok is a vége felé járbb helyen március elea készlet elejéig hirdeiókat, máshol azonban atóan április közepéig teszik el a megmaradt okat.

őboltok

ásokat leginkább a cik és a márkaboltok irdetni, így nem arra ítani, hogy az olcsó daznek majdnem ingyen, rra, hogy az esetenszáz lejért kínált teréláron. A főtéren áthante csak cipőboltok kivirít a 40, 50, 60 szá- zalékos kedvezményeket hirdető plakát. Néhányukba be is tértünk. Láttunk 700 lejes hosszú szárú csizmát 500 lejért, a másik eredetileg 600 lej volt, most 469, míg az 500 lejest 399-ért hirdetik. Ezek a drágább darabok, de 269, 229 lejes áron már lehet bőrcsizmát venni, a rövid szárú darabok és bakancsok pedig 200-300 lej között mozognak. Hasonlók az árak a férficipők esetén is: legtöbb darabot 300-350 lejes áron láttuk, de 500-600 lejről értékelték le.

A másik cipős üzletbe 60 százalékos akciót hirdető táblával csalogatják a vásárlókat. Az árak változóak, a hosszú szárú csizmák 250-400 lej között váltakoznak leértékelve, de a rövid szárúakat már jóval olcsóbban meg lehet vásárolni, még 109 lejért is kínáltak pofás kis bőrből készült lábbelit. Ebben az üzletben a nem bőrből készült cipőket is jóval olcsóbban megtaláljuk most, 44 és 69 lejért is kínáltak téli lábbelit az eredetei 150-160 lej helyett.

Bevásárlóközpontokban, interneten

A Bolyai utcában is legelőször egy cipős üzlet kirakatában tűnik fel a leárazásokra mutató plakát, itt az egyet fizet kettőt kap akciót hirdetik, és egészen március közepéig várják a több cipőt vásárolni szándékozókat, de 70 százalékos kedvezményeket is ígér- nek a betérőknek. A Bolyai utcában emellett egy márkaboltban és egy fehérneműs üzletben kecsegtetnek akciókkal: pulóverek, kabátok, farmernadrágok kerülnek most feleannyiba, mint pár héttel ezelőtt, de minőségi fürdőruhát, melltartót is be lehet most szerezni jóval olcsóbban.

A leárazásokkal kampányoló üzleteket még a bevásárlóköz- pontokban érdemes keresgélni, de sokan már internetről is vásárolnak cipőt, kabátot. Igaz, felpróbálni így nem lehet, de jóval nagyobb a választék, az ár is alacsonyabb. Ha meg nem jó, a legtöbb webshopban 30 napon belül kicserélik a kért terméket vagy visszaadják a nem megfelelő portéka árát.

FOTÓ: HAÁZ VINCE

A kirakatokban jelzik, hogy mekkora a kedvezmény az üzletben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.