Doživi Teslu - o

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

Okrenete se oko sebe i vidite stare drvene komode, pisaći sto, ormar i uzani krevet u uglu minijaturne prostorije. Onda čujete glas koji izgovara "Dobro došli u moju sobu". To je Nikola Tesla.

IZLOŽBA - Tako počinje putovanje kroz samo jedan segment života našeg najpoznatijeg naučnika, koje je svim posetiocima Muzeja Nikole Tesle omogućeno virtuelnom izložbom “Doživi Teslu", koju je omogućila kompanija "Direct media" povodom 15 godina poslovanja. Direktan kontakt sa izumiteljem struje dešava se kroz četiri njegova životna i stvaralačka doba, od mladih do poodmaklih godina, kao i pogledom na njegovu viziju budućnosti.

Čim stavite na glavu uređaj koji vas uvodi u virtuelnu realnost, zaboravite svet na koji ste navikli i prepustite se mestima gde je Tesla živeo i stvarao svoje izume ili otputujte u Teslinu imaginarnu svemirsku stanicu. Na svakom virtuelnom mestu koje posetite, bilo da je to naučnikova laboratorija, toranj na Long Ajlandu, hidrocentrala na Nijagarinim vodopadima ili pak njegova soba u hotelu “Njujorker”, društvo vam pravi upravo Nikola Tesla.

- Pri prvom virtuelnom

Čim stavite na glavu uređaj koji vas uvodi u virtuelnu realnost, zaboravite svet na

koji ste navikli

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.