Pančevačkom porodilištu klime na poklon od "Blica"

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

AKCIJA - Porodilište Opšte bolnice u Pančevu dobilo je juče dva klima-uređaja u akciji "Blic fondacije" - “Klime za porodilišta”, koja se realilzuje zajedno sa kompanijom “Elkom trejd” iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Zameniku načelnika Odeljenja ginekologije i akušerstva dr Zoranu Petroviću klima-uređaje je uručio urednik “Blic fondacije” Velimir Perović.

- “Blic fondacija” je pre dve nedelje pokrenula još jednu veliku humanitarnu akciju “Klime za porodilišta”, sa ciljem da se najugroženijim porodilištima obezbede klima-uređaji. Pokrovitelj naše akcije je Ministarstvo zdravlja, a donator je kompanija “Elkom trejd”, koja je donirala 50 klima-uređaja. Te uređaje podelićemo u 24 najugroženija porodilišta u Srbiji. Pančevačko porodilište je 13. po redu koje je dobilo te uređaje. Narednih dana klime će dobiti porodilišta u Somboru, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Ćupriji… - rekao je Velimir Perović.

U akciji koja je paralelno u toku , "Blic fondacija" je porodilištu “Narodni front” darovala uređaj za neonatalni skrining sluha beba.

Narednih dana u Somboru, Ćupriji...: Uručenje

u Pančevu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.