Portugal odlikovao šampione

24 Sata (Serbia) - - ORT - M. Vukićević

Novi prvaci Evrope, reprezentacija Portugala, uživali su u fenomenalnom dočeku u Lisabonu, gde ih je dočekalo na hiljade navijača, a predsednik te zemlje Marselo Rebelo de Sousa im je uručio i ordenje.

SLAVA - Avion “Euzebio”, kojim su doputovali, dobio je po ulasku u vazdušni prostor Portugala počasnu pratnju vojnih aviona, a na aerodromu je pozdravljen mlazevima iz vatrogasnih kamiona u bojama zastave Portugala. Reprezentativci Portugala potom su prešli u autobus s otvorenim krovom na kojem je krupnim slovima pisalo “Šampioni” i uputili se ka Predsedništvu, gde su od predsednika dobili ordenje za ovaj uspeh.

Jedan od najemotivnijih, kako u finalu tako i na dočeku, bio je Kristijano Ronaldo, koji je priznao da se molio Bogu da mu pruži još jednu šansu nakon poraza u finalu od Grčke 2004. godine.

- Veoma sam srećan, čekali smo na ovo dugo, od 2004. Molio sam Boga da nam pruži drugu šansu jer smo je zaslužili. Nisam imao sreće da igram u finalu, povredio sam se, ali sam uvek verovao u igrače, zajedništvo i strategiju, verovao sam da je sve to dovoljno da pobedimo Francusku. Ovo je jedan od najsrećnijih trenutaka moje karijere, uvek sam govorio kako želim da osvojim nešto sa Portugalom. Ovo je jedinstven trenutak za sve Portugalce - rekao je Ronaldo.

Veliko oduševljenje je izazvao i Eder, koji je postigao gol u drugom produžetku za pobedu i tako postao heroj nacije.

- Kristijano mi je rekao da ću dati gol kada uđem u igru, to je donelo energiju za moju partiju. Možda nismo bili najbolji tim tehnički, ali smo igrali jedni za druge. Otkad je selektor Santoš došao verovali smo da možemo ovo da ostvarimo - rekao je on.

Bog im uslušio molbu za drugu šansu posle poraza u finalu 2004: Šampioni Evrope na dočeku u Portugalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.