Beograđani dobro prebrodili pakao

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - St

VRELO - Juče u 16 sati u Beogradu je izmerena temperatura od 35 stepeni. U hladu. Međutim, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) subjektivan osećaj bio je kao da je 39 stepeni.

Ako je za utehu Beograđanima, juče prestonica nije bila najtoplija u Srbiji jer su je sa po 36 stepeni prestigli Ćuprija, Leskovac i Niš. Ali izgleda da smo tropski dan dobro prebrodili. U Hitnoj pomoć kažu da nisu imali veliki broj intervencija

PROGNOZA ZA 5 DANA

Dan Sreda Četvrtak Min/maks. 25/37 24/28 na javnim mestima.

- Iznenađujuće miran dan i svega 44 poziva u prvoj smeni. Nije bilo padanja u nesvest i kolapsa - kažu u Hitnoj.

Čitav region pogodile su tropske vrućine, a u Hrvatskoj je izdat čitav niz meteoroloških upozorenja, uključujući i ona crvena, koja su na snazi za Slavoniju, Baranju, Istru i severno primorje, te šire karlovačko područje.

Već danas temperatura će biti za dva do tri stepena viša i, prema

(sunčano) (poslepodnevni

pljuskovi) (mogući pljuskovi) (pljusak)

(kiša) * Izvor: RHMZ prognozama meteorologa, sreda će biti najtopliji dan u ovom talasu izuzetno toplog vazduha. Topla košava i dalje će duvati, što će izazvati efekat fena, ali se već tokom noći može očekivati zahlađenje, prvo u zapadnoj Srbiji, a od četvrtka i u Beogradu i Vojvodini.

Postojaće uslovi i za kratkotrajne vremenske nepogode. Od petka do nedelje stiže očekivano zahlađenje sa temperaturama do 20 stepeni Celzijusa. Od ponedeljka nas opet očekuje novi topli talas.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.