I somborskom porodilištu klime na poklon od "Blica"

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SV - Spš

AKCIJA - “Blic fondacija” je u humanitarnoj akciji “Klime za porodilišta” u saradnji sa kompanijom “Elkom trejd” iz Beograda donirala somborskom porodilištu dva klimauređaja.

- Veliko hvala u ime zaposlenih, beba i majki “Blic fondaciji” na ovom za nas značajnom poklonu. Porodilište će s ova dva klima-uređaja znatno unaprediti uslove u kojima borave majke i bebe. Klime će biti postavljene u neonatalnoj sobi, gde borave osetljive bebe u inkubatorima i krevetićima prvih sati i dana života, a druga u sobi za trudnice koje su se porodile carskim rezom, pa su samim tim osetljivije. Da bismo potpuno opremili porodilište, pored ove dve i postojeće tri, potrebne su još dve klime koje ćemo, podstaknuti ovom humanitarnom akcijom, pokušati sami da nabavimo - rekao je ginekolog Aleksandar Barišić iz Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” u Somboru.

U somborskom porodilištu godišnje na svet dođe više od 1.000 beba, a porodilište koriste četiri opštine Zapadnobačkog okruga - Sombor, Apatin, Kula i Odžaci sa 250.000 stanovnika.

Za somborsko porodilište ta donacija znači kraj mukama beba i majki, koje se sad rashlađuju samo promajom u jutarnjim satima kada se otvaraju prozori i vrata.

Pokrovitelj akcije “Klime za porodilišta” je Ministarstvo zdravlja.

Zahvalnost donatorima: Somborsko porodilište

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.