Novi izgled Studentsk

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Po okončanju izgradnje podzemne garaže "Studentski trg", taj deo centra grada dobiće potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.

GARAŽA - JKP „Parking servis” je u ponedeljak dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju te podzemne garaže. Uz to, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je drugu elektronsku dozvolu Gradu Beogradu za potrebe „Parking servisa”. Prva dozvola izdata je „Parking servisu” za nadogradnju garaže „Obilićev venac” (u martu).

- Ponosan sam na moje saradnike, zahvaljujući čijoj istrajnosti, odgovornosti i profesionalizmu je „Parking servis” dobio građevinsku dozvolu za izgradnju garaže „Studentski trg”. Sa površinom od 21.000 kvadrata, ta garaža biće najveća i najmodernija javna garaža u najužem centru Beograda. Zajedničkim radom trudimo se da menjamo naš grad i da prestonicu učinimo mestom gde će se građani parkirati bezbedno i komforno - izjavio je direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković.

Podzemna garaža „Studentski trg” raspolagaće sa oko 700 parking mesta, na tri podzemne etaže, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta. Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom. Osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište. U neposrednoj blizini ulaza i izlaza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.