Ne aplauz, ovacije za K

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

Pun autobus ljudi koji nikad nisu kročili u pozorište uputio se iz malog sela Kriva Reka na obroncima Kopaonika ka Beogradu. Njih pedesetoro veselo je pevalo, slikalo se i slavilo jer će prvi put u životu gledati predstavu i to u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

BRAVO - Nikad nisam bio u pozorštu, nemam vremena za to. Moj sin nekad ide, na mlađima svet ostaje - rekao je jedan od meštana pre nego što je. zajedno sa komšijama, prvi put otišao u Beograd.

U organizaciji JDP-a, meštani Krive Reke doživeli su prvi susret sa pozorištem, i to kroz Molijerovog “Uobraženog bolesnika” u režiji Jagoša Markovića. Dirljiva akcija pod nazivom “Aplauz za Krivu Reku” zabeležena je kamerama, a video je krenuo da se širi društvenim mrežama brzinom svetlosti. Reakcija je bila gotovo jednoglasno - svaka čast!

- Pre nekoliko godina smo imali kampanju „Drama u taksiju“, pa je ovo svojevrstan nastavak sa istim sloganom „pOsetite JDP”. Želja nam je da skrenemo pažnju na to koliko je bitno pozorište, ali i sve ostale kulturne ustanove i da pokažemo da je kultura za sve i da je potrebna svima - kaže za “24 sata” Svetlana Paroški iz JDP-a.

Krivorečani su imali i priliku da se druže sa Draganom Mićanovićem, Vlastom Velisavljevićem, Sekom Sabljić...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.