NASA: Marsovci nam nešto poručuju, a šta, ne znamo!

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

DINE - NASA kamera visoke rezolucije za izviđanje Marsove orbite uslikala je na toj planeti peščane dine od tačkica i crtica nalik Morzeovoj azbuci.

"Fotografije mračnih dina uslikane su u februaru i predstavljaju čudnu topografsku anomaliju”, saopštila je NASA, čiji stručnjaci smatraju da mala zelena bića na taj način ne pokušavaju nešto da kažu Zemljanima, prenosi CNN.

Američka naučnica Veronika Bej, prevela je ove dine od tačkica i crtica u pisanu reč i dobila: “Nee ned zb 6tnn deibedh siefi ebeee šiei esee seee”. “Čak ako bi postoja- la najmanja mogućnost da Marsovci pokušavaju da razgovaraju sa nama, morali bi da porade na strukturi rečenice”, konstatuje ta TV mreža. Istovremeno, letelica Džuno, koja je prošle nedelje ušla u orbitu Jupitera, poslala je prvu sliku tog svemirskog giganta, gde je prikazan osunčan deo te planete, zajedno sa tri velika satelita: Io, Evropa i Ganimed. Džuno se trenutno pomera u širokom luku oko Jupitera, ali će se približiti opet planeti tokom avgusta, što mu omogućava još bolje fotografije koje nam šalje iz svemira.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.