Katai: Posle Valete idemo samo uzbrdo

24 Sata (Serbia) - - ORT - M. Vukićević

Fudbaleri Crvene zvezde su na mišiće uspeli da preokrenu rezultat na Malti i pobede Valetu sa 2:1 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, trener Miodrag Božović ističe kako je ekipa igrala lošije zbog treme na evropskom debiju, a ne zbog kvaliteta protivnika.

DEBI - Nekako bojažljivo smo počeli i prvih 20 minuta nismo izgledali baš najbolje. Primili smo gol u tim trenucima. Možda smo osećali pritisak zbog debija na evropskoj sceni. Ali, u svakom slučaju, mislim da smo držali konce u većem delu utakmice, bili bolji protivnik i zasluženo pobedili - kaže Božović.

Valeta je povela u 15. minutu golom Federika Falkonea, a izjednačio je Aleksandar Katai u 66. minutu. Pobedu Zvezdi doneo je Predrag Sikimić u 75. minutu. Revanš se igra u utorak u Beogradu.

- Dok god ima mogućnosti da nas neko pobedi, ne smemo da govorimo ništa i moramo da budemo oprezni. Ali očekujemo da još jednom pobedimo pred našim navijačima. S druge strane, dozvolili smo Valeti da stvori mnogo šansi. Mnogo smo grešili u pasu, ali to je posledica toga što pristižu novi igrači i fizički nismo na najboljem nivou. Nadam se da će to sve biti bolje - naveo je Božović.

Trener

Zvezde je istakao da novajlija

Pablo Mouče ima šta da pokaže, da je on igrač izvanrednog kvaliteta, ali da samo od njega zavisi da li će to i pokazati. S druge strane, Aleksandar Katai je priznao da je ekipa loše otvorila duel, ali da odavde „može samo da ide uzbrdo“.

- Mnogo bitna pobeda. Prvo poluvreme je bilo katastrofa, nismo mogli da se spojimo. Njihov gol nas je probudio i, srećom, uspeli smo da preokrenemo i pobedimo. Napravili smo veliki posao, ali smo videli da su dobra ekipa, da moramo da pazimo u revanšu - smatra Katai.

On je dodao da je trener Božović na poluvremenu rekao igračima da se probude i da moraju da budu mnogo bolji.

- Rekao nam je da izađemo na teren, da se probudimo, nastavimo bolje nego što smo počeli i tako smo uradili. Slušam, šta ću. Navijači su nam na poluvremenu pružili podršku, rekli su nam da su uz nas - zaključio je Katai.

Posle lošeg starta, Katai je u nastavku postigao gol i upisao asistenciju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.