Ludo: U Italiji sneg, Mostar poplavljen

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Mlj

KLIMA - Ludo letnje vreme nije zaobišlo ni Srbiju, u kojoj se temperatura praktično prepolovila. Srećom, prestanak padavina očekuje se u ponedeljak.

Srbiju je prethodnih nekoliko dana zahvatio talas tropskih temperatura, živa u termometru opasno se približila 40. podeoku, ali sve se to promenilo za nekoliko sati. Za razliku od srede kada se u beogradskom tramvaju zbog vrućine pokvario čak i validator, četvrtak je doneo pravo osveženje.

Temperatura se u Beogradu za samo nekoliko sati sa 32 stepena spustila na dvadeset, oblaci su se namrgodili, a obilne padavine očekuju se narednih dana širom Srbije, do ponedeljka. U većini mesta biće od 20 do 30 mm padavina, lokalno i oko 50 mm, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

I u regionu muku su mučili sa nestabilnim vremenom. Pljusak koji se sručio na Mostar pričinio je znatnu materijalnu štetu. Voda je ušla u neke od ugostiteljskih objekata, a bujica koja je potekla starim gradom nosila je sa sobom i štandove sa suvenirima.

U Hrvatskoj je u sredu veliko nevreme napravilo višemilionsku štetu, a posebno je loše bilo u Slavoniji, gde su od isčupanih stabala i veličine grada stradali krovovi kuća, automobili i kamioni.

Najdrastičniji primer klimatskih promena dolazi nam iz Italije, u kojoj je pao čak i sneg. U mesto Livinjo, koje se nalazi u Alpima, zimska dečja radost je usred jula okovala put.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.