Kod privatnika, a država plaća

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Lj. Krstić

pregledi kod privatnika koštaju od 2.000 dinara, pa naviše i to je novac koji morate da platite na licu mesta. Sačuvajte svu medicinsku dokumentaciju i račune.

Kako biste dobili novac nazad, potrebno je da u matičnoj filijali RFZO predate zahtev na formularu koji će vam dati na licu mesta, zatim potvrdu da pregled nije mogao da bude izršen u roku od 30 dana i svu medicinsku i računsku dokumentaciju, nakon čega će vam biti vraćen novac.

Pravo na nadoknadu troškova u privatnim ordinacijama osiguranici imaju za preglede za koje ne postoje liste čekanja. To se odnosi na razne ultrazvučne preglede, rendgenska snimanja, test opterećenja. Ne mogu da se refundiraju troškovi privatno urađenog snimanja skenerom, magnetnom rezonancom, operacije katarakte, ugradnje veštačkog kuka i kolena, kao ni redovni ili kontrolni pregledi.

MOBILNI - Kineski proizvođač mobilnih telefona ZTE se pametno odlučio da uposlili Ronalda kao promo lice. Samo jedan minut je bio potreban da rasprodaju sve telefone koji portugalski fudbaler reklamira.

PROTEST - Nastavnici, roditelji i učenici protestovali su juče po podne ispred OŠ „Đuro Strugar“nezadovoljni najavom da bi ova škola mogla da bude zatvorena.

EKSPLOZIJA - Na parkingu u Ulici Jurija Gagarina ispred broja 140 sinoć je eksplodirao automobil, a vatra se proširila na još tri vozila. Povređenih nije bilo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.