Ako je i bilo pitanje: Srbija definitivno bez Bobija na OI

24 Sata (Serbia) - - ORT - M. Vukićević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević otklonio je svaku dilemu i odlučio (kao što je i rekao na prvom okupljanju tima) da na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nema mesta u ekipi za Bobana Marjanovića.

TIM - "Orlovi" se danas okupljaju kako bi počeli pripreme na Kopaoniku za olimpijski turnir, a selektor Đorđević je pre toga izdao saopštenje u kojem je objasnio zbog čega nema mesta za Marjanovića u ekipi.

"Osnovni zadatak selektora seniorske košarkaške reprezentacije Srbije je da izabere najbolje igrače i najprimernije osobe, koje imaju kvalitet i potrebnu formu za predstojeće takmičenje, a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje timu i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima. Mnogo puta, u stvari skoro uvek, 12 izabranih nisu skup najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno", počeo je Đorđević svoje saopštenje.

On je istakao da već dve godine pokušava da dovede Bobana Marjanovića u reprezentaciju, ali da mu njegovo učešće uvek izmiče zbog problema sa ugovorima i povredama.

- Da se konačno razumemo - Marjanović je moj i samo moj izbor, jer do mog angažovanja kao selektora on nije bio stalni kandidat. Iskreno se nadam da ga je strah od povreda prošao i da će konačno prihvatiti poziv 2017. godine i da će pokušati da se izbori za mesto u reprezentaciji za sledeće takmičenje - rekao je Đorđević.

Selektor se osvrnuo i na pritisak javnosti prethodnih dana, kada se sve više potenciralo da novog centra Detroita pozove u ekipu.

U ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone Aleksandar Đorđević

- Potpuno pogrešnim putem, preko medija se gura igrač u ekipu koja ga je zvala, želela, otvorila mu sva vrata i pružila mogućnost da bude deo Olimpijskog tima Srbije. U ekipu se ulazi samo preko terena, igrom i ponašanjem. U ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, Tviterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera. Ekipa je, kao što je poznato, uz srebro na Svetskom i četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, izborila učešće na Olimpijskim igrama u Riju i nastavlja sa daljim radom. U ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone - zaključio je Đorđević.

Mora da čeka sledeću godinu: Boban Marjanović i Aleksandar Đorđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.