Odbojkaši osvojili Svetsku ligu!

24 Sata (Serbia) - - ORT -

ISTORIJA - Odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji osvojila je Svetsku ligu, pošto je sinoć u finalu u Krakovu, u izvanrednoj igri, savladala Brazil sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:21).

Revanš je konačno stigao, kao i vredna novčana nagrada od milion dolara.

Bronzanu medalju osvojili su prošlogodišnji šampioni Francuzi, koji su u meču za treće mesto savladali Italijane 3:0 (25:23, 25:21, 25:20).

"Znate, u odbojci, kada idete da servirate, a neko je pre vas napravio grešku, onda se desi ta frka u glavi, pa se uplašite da ne uprskate i vi. Mi jesmo igrali i prošle sezone finale, ali sada sam igračima rekao... Rekao sam im: Hej, ne morate da budete savršeni. Nije nas dovela vaša savršenost dovde, već ono što vi jeste. Ono što ste vi u svojoj suštini. Igrajte za sebe. Uživajte na terenu", otkrio je Grbić.

Selektor Srbije je rekao i da se ne seća da je neko dobio Brazilce u finalu sa 3:0 na jednom ovakvom takmičenju i da je ponosan na tim.

Jedan od junaka trijumfa, MVP turnira Marko Ivović, priznao je da nije očekivao tako ubedljiv trijumf u finalu.

"Bilo je neočekivano lako, neočekivano. Još ne znam šta smo uradili, ali stvarno ne znam. Čestitam ekipi, svima i momcima koji su bili s nama i onima koji su ih zamenili, ovo je uspeh svih nas", rekao je Ivović na terenu odmah posle pobede.

"Orlovi"

su zlato uzeli iz šestog pokušaja, posle pet izgubljenih finala, od čega čak tri od Brazila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.