"U pop kulturi nema elegancije i vedrine"

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Kalaba

VIS Limunada je svakako neobična pojava na domaćoj sceni - u vreme vladavine tehna i drugih elektronskih pravaca, taj bend svira šlagere i rokenrol kakav se slušao na igrankama ‘50. i ‘60. godina prošlog veka.

ŠLAGER - Njihovi nastupi jedinstven su vremeplov ne samo zbog muzike već i zbog adekvatnih scenskih kostima, projekcija starih snimaka i priča, a Limunada je nedavno objavila i prvi album autorskih numera.

Kako ljudi reaguju na zvuk Limunade?

- Uglavnom dobijamo pozitivne kritike. Postoji relativno brojna publika koja deli sa nama osećaj da nedostaje elegancije i vedrine u savremnoj popularnoj kulturi - kaže za “24 sata” Miodrag Ninić Miki, pevač i gitarista benda.

S kakvim ste se negativnim komentarima susretali?

- Negativni komentari se najčešće odnose na problem anahronizma ili nostalgičnosti u retro kulturi. Često takve primedbe su sasvim opravdane i mi sami delimo neke od stavova koji su povezani sa takvom kritikom. Upravo zato naglašavamo da u radu VIS Limunade nema nostalgije.

Kako ste se vi s panka prešaltovali na šlagere?

- Taj se prelaz jednostavno dogodio. Neki od članova su oduvek slušali muziku perioda o kome govorimo, drugi su je s vremenom upoznali, ali ono što je bilo zajedničko i presudno jeste utisak koji je na sve nas ostavilo sviranje tih numera. Muzičko bogatstvo i vedrina sadržaja su nas brzo osvojili, a kreativna sloboda koju smo neočekivano našli dala nam je podstrek da se ozbiljno

posvetimo tom radu.

Koji su dalji planovi?

- Pripremamo nastupe širom zemlje i regiona, radimo na novim spotovima i numerama, pripremamo i nove forme nastupa, ali nemamo planove koji nas obavezuju da se krećemo u nekom striktno određenom smeru. U tome možda i jeste draž cele stvari, jer ni mi ne znamo šta sve može da se dogodi i u kom pravcu VIS Limunada može da krene.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.