Niče novo naselje u Zemunu

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Građevinska direkcija Srbije na jesen će početi projektovanje novog naselja na prostoru bivše kasarne “Aleksa Dundić” u Zemunu, a početkom 2017. bi mogla da krene i izgradnja prvih zgrada.

KASARANA - Prema prvim procenama, u novom naselju će biti izgrađeno nešto više od 1.500 stanova, a tačan broj biće poznat nakon usvajanja neophodne planske dokumentacije. Na prostoru kasarne su u toku radovi na rušenju postojećih vojnih objekata i pripreme lokacije za gradnju, a takođe se paralelno priprema planska dokumentacija.

Reč je o projektu izgradnje stambenog naselja u Zemunu na osnovu saradnje GDS i Ministarstva odbrane. Direkcija je u avgustu 2015. preuzela kasarnu "Aleksa Dundić" od Vojske Srbije. Poreska uprava je procenila vrednost zemljišta i objekata na toj lokaciji na 12,5 miliona evra i u toj vrednosti Vojska Srbije je dobila gotove stanove u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kruševcu i Kuršumliji, koji su iskorišćeni za stambeno zbrinjavanje pripadnika vojske.

Pored tog projekta, GDS je u martu ove godine započela izgradnju dve nove stambene zgrade u naselju “Dr Ivan Ribar” na Novom

Beogradu.

Nove zgrade se nalaze u zapadnom delu naselja “Dr Ivan Ribar” i imaće 212 stanova, od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od

31 do 113 metara kvadratnih, rečeno je Tanjugu u GDS.

Na gradilištu se radovi odvijaju po predviđenoj dinamici, a završetak izgradnje je predviđen za

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.