Navalite na giro

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

Ako spadate među one koji ne nose zamrznute punjene paprike na letovanje i nećete u Hanioti, imate nekoliko opcija.

SKIJATOS - Prvo - nošenje hrane u Grčku jeste isplativo, ali mi smo bili spremni da živimo na girosu i salati da bismo to izbegli. Lažem, poneli smo supu u kesici.

Drugo - najpovoljniji aranžmani jesu za Pefkohori i Hanioti, ali ako ste spremni na duže klackanje autobusom možete završiti i na nekom ostrvu za gotovo iste pare. Mi smo otišli na Skijatos i prenosimo vam iskustva o cenama iz prve ruke.

Ako dolazite na ostrvo prvi put, raspitajte se koji marketi su najpovoljniji jer su razlike zaista ogromne. U jednom mala voda je koštala 50, u drugom 10 centi. Cene mesa su slične kao u Srbiji, zamrznuta jela isto tako, a skuplji su mlečni proizvodi. Malo više od pola kilograma nektarina ide i do dva evra, ali ako kupujete u bakalnici na prometnom delu ostrva. U prodavnici ta cena pada na 2,5 evra po kilogramu.

Opšti zaključak je da vam je gotovo svejedno da li jedete u restoranu ili kupujete hranu, pa obroke pripremate u apartmanu. Obrni-okreni, za dobar glavni obrok za dvoje će vam trebati oko 25 evra. To jeste mnogo i zato smo se mi bacili na giros. Dva girosa su od pet do šest evra. S obzirom na to da vam na letovanju verovatno hrana neće biti ono što vam je najvažnije, s izlascima je stvar ovakva.

Na plaži kafa košta od dva do tri evra, mala voda 50 centi, pivo od 2 do 4 evra, kokteli osam. Čaša vina u kafićima je od 4 do 6 evra, pivo isto tako, a koktele ćete plaćati od osam do 12 evra.

Savet je da na bilo kom ostrvu ne sedite na mestima na kojima vrvi od turista. Zavucite se u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.