"Bilo je neočekivano lako protiv Brazila"

24 Sata (Serbia) - - ORT - R. Đurović

Osvajači Svetske lige odbojkaši Srbije - stigli su juče na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, gde ih je dočekao veliki broj navijača koji su s njima proslavili istorijsko zlato.

ISTORIJA - Kroz vrata terminala prvi je prošao selektor Nikola Grbić noseći pehar namenjenim šampionu Svetske lige koji nikada nije uspeo da osvoji kao igrač. On je istakao kako je ovo neverovatan uspeh za “orlove” i da je vrlo ponosan na svoje igrače.

- Ponosan sam što smo u odlučujučim momentima utakmicu odigrali kao na početku. Za četiri dana odigrali smo četiri meča i nije nam bilo lako. Ipak, sve smo uspeli da izdržimo, sve napore. Mnogo puta sam bio u tim situacijama da mi je samo malo nedostajalo do zlata, a onda se sve izjalovilo. Zbog toga ništa nisam pričao igračima do samog kraja i to nam je izgleda donelo sreću - rekao je Grbić.

Odbojkaši Srbije prvi put u svojoj istoriji osvojili su Svetsku ligu pobedom u finalu nad selekcijom Brazila (25:22, 25.22, 25:21). Do ove godine naša selekcija je u ovom takmičenju osvojila pet srebrnih i tri bronzane medalje, a sada se konačno okitila i zlatom. “Orlovi” pod vođstvom Nikole Grbića ostvarili su san o kom su maštale sve naše prethodne generacije.

- Baš ne znam šta da kažem. Bilo je neočekivano lako. Još ne znam šta smo uradili, ali stvarno. Na kraju, da čestitam ekipi, ovo je uspeh svih nas - rekao je MVP takmičenja Marko Ivović.

Za Nikolu Rosića ovo zlato ima posebnu draž jer je tek iz trećeg puta uspeo da ga osvoji.

- Treća sreća za mene. Izgledalo je dosta lako, ali svi znamo ko je Brazil i kako treba da se igra da biste ih pobedili. Svaka čast svima, od prvog do poslednjeg. Idemo da slavimo sad - rekao je Rosić.

Da čarolija bude još veća služi i činjenica da je ovaj završni turnir morao da propusti i naš najbolji poenter Aleksandar Atanasijević, koga ipak nisu zaboravili njegovi saigrači, pa su na dodelu medalja izneli i njegov dres.

Do nedelje naša selekcija

je osvojila pet srebrnih i tri bronzane medalje u Svetskoj ligi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.