Mi smo avangarda i dobar uzor mladima

24 Sata (Serbia) - - SP -

ZLATO - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić, nakon osvajanja zlata u Svetskoj ligi, kaže da bi odbojkaši trebalo da budu idoli mladih sportista.

- Drago mi je što je na tribinama tokom naših utakmica bilo mnogo dece. To mi je bilo upečatljivo i nadam se da će oni početi da se bave odbojkom i da će im ovi momci biti idoli. Mi treba da smo avangarda društva, treba deci da budemo idoli, a onda moraš da budeš kompletna ličnost, da si odgovoran, da paziš kako svojim ponašanjem utičeš na mlade i mislim da ovi momci imaju tu karakteristiku i da svojim ponašanjem to svakodnevno potvrđuju - smatra Grbić.

Šta ste rekli momcima pred finale s Brazilom? Neočekivano lagano ste pobedili sa 3:0.

- Nema tu puno filozofije, pred finale sam im rekao da ne treba da budu perfektni jer nas je srce dovelo do finala, kao i zalaganje. To je bio jedini moj zahtev: uživajte, radili ste naprono, sad to pokažite na terenu. Ako posle toliko napornog rada ne uspeš da pokažeš ništa na terenu, onda ostaje gorak ukus u ustima.

Danas je još veći žal što nećemo igrati na Olimpijskim igrama.

- Bilo je teško pronaći motivaciju za takmičenje. Međutim, ekipa je bila sjajna, trudila se i trenirala i zajedno smo došli do istorijskog uspeha, prvog zlata u Svetskoj ligi.

NIKOLA GRBIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.