Parti bus: Putovanje kroz BG rejv sazvežđe

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M. Popović

ĐUSKA - Otpilike tako je tekao razgovor za poziv na novi Dnevni Rejv. Našli smo se u 17 sati na splavu “Favela” i rejv je mogao da počne. Kako sam zagazio na splav, čuo sam jedno visokofrekventno “Maaaareeeeeee” i nemala sila se zakucala u mene grleći me iz sve snage.

- Hej, ‘de si Coko - odgovorio sam jedva dolazeći do daha i gledajući svoju sitnu drugaricu i društvo iz nje. - Opa, tu je cela ekipa. - Da, došli smo svi, prošla je bila sjajna, nismo smeli da propustimo.

- Ček’ samo da se javim Džoniju i Tići pa đuskamo.”

Prošetao sam se splavom đuskajući uz haus i tek zvuke dok sam pronalazio jednog po jednog drugara i drugaricu i sa svakim malo proćaskao. Kul stvar koju sam odmah primetio je bilo to što je na samom ulazu bila stacionirana kutija humanitarne pomoći gde se sakupljala pomoć za mališane iz Zvečanske. Odmah malo pored bila i izložba zanimljivih činjenica i digital artworka. Saznao sam i da su po splavu bile i razbacane zmajeve kugle (naravno, sedam njih) i ko ih skupi, dobija besplatno pivo. Sjajan fazon, skroz.

Naravno, potraga za njima mi je oduzela dobar deo žurke. Bila je tu i skoro cela ekipa iz pokojnog “Perona”, kao i nekih drugih kul mesta naše bogate klaberske scene. DJ-evi (Marko Vuković, Calavera & Manya i Roxa) su se smenjivali puštajući sve intenzivniju muziku i polako se mrak prikrao ovoj žurci. Ipak, ono zanimljivo je krenulo da se dešava - kako je žurka na Faveli dostizala vrhunac (kako intezitetom, tako i brojnošću rejvera), tako se uzbuđenje u vazduhu osećalo... svi su znali šta sledeće sledi.

Otkucala je ponoć.

- Ljudi, jeste li spremni - čuo se Džonijev glas.

Uzbuđeni urlik mu je odgovorio.

Vidite, nije rejv u toku dana ono što čini ovu žurku sjajnom, već koncept koji ima. Puno ime žurke je inače “Dnevni Rejv: Sazvežđe pitomog oblaka”. Svaka žurka ima drugačiji naziv sazvežđa, a kao i što sazvežđe čini dosta zvezda, tako i “rejv sazvežđe” čini i dosta žurki i lokala.

- Parti bus je stigao - čulo se iz desetina grla.

Parti bus je jedan od načina na koji se stizalo na sledeću destinaciju. Ipak, njegova specifičnost je to što se u njemu pušta tehno i žurka ne prestaje dok se vozimo do sledeće destinacije. Iskreno, sam bus je meni nekako pravi vrhunac žurke i posle njega nekako ništa nije više isto. Rejvovali smo u busu (uz pokoju granu koja je opičila mene i još neke u glavu) sve do Dorćola.

Ubrzo smo došli smo na odredište - KPTM. Iako je meni lično parti bus uvek omiljeni deo žurke, sama žurka u ovom sjajnom klubu je dala neku novu dimenziju i draž žurci. Beskompromisni tehno je od starta krenuo i nije stao sve do... zapravo, nisam siguran da li se žurka uopšte završila do objavljivanja ovog teksta.

Dnevni rejv počinje u popodnevnim časovima i traje - dok svi ne popadaju. “Pravimo novu Sazvežđe žurku, hoćeš da baneš?” “Druže, računaj da sam već tamo.”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.