Iznajmio stan na neviđeno i zatekao prizor iz horora

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Lj. Krstić

"Studenti nisu ni svesni u šta se upuštaju kad iznajmljuju stan, a ni njihovi roditelji koji su često iz okolnih mesta ili sa sela pa ne znaju kakvi su stanovi u Novom Sadu", poručuje Novosađanin M. O. koji je nedavno iznajmio stan na osnovu fotografija i grdno se pokajao.

NOVOSAĐANIN - Ovaj mladi Novosađanin je pronašao na internetu stan koji mu je na slikama delovao super - i odmah je javio da ga uzima. Ne zbog brzopletosti već zbog činjenica da nije imao vremena da razgleda stanove.

- Približio se datum kada sam morao da izađem iz starog stana i našao sam oglas za ovaj. Na slikama je delovao super, ali tek posle sam shvatio u šta sam se uvalio. Nažalost, moja je krivica delimično što nisam lično otišao da pogledam stan jer sam ceo dan na fakultetu i stvarno nemam vremena da izlazim sa posla jer se mnogo radi i istražuje - priča M. O., inače student i zaposleni na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Vlasnik stana ga je ubeđivao da je sve u najboljem redu i pristao

je. Umesto onoga što je očekivao na osnovu slika, dobio je stan sa kuhinjom na terasi, prastarim televizorom, bez veš mašine, bez klime i - sa kupatilom koje se nalazi odvojeno od stana! Tako on svakog dana mora da izađe iz stana i u gaćama prođe kroz hodnik kako bi se istuširao.

Ali kad stigne do kupatila, tu nije kraj iznenađenjima - jer u samoj tuš kabini nalazi se WC šolja! Situacija je za našeg sagovornika kulminirala kada je, pokušavajući da se u tim istim gaćama vrati od kupatila do stana, shvatio da se ključ zaglavio.

- Stajao sam u hodniku u gaćama čitavih sat vremena i gurao ukosnice od komšija da bih provalio u svoj stan! Na kraju svega nazovem gazdu i on meni kaže: "Imaćeš problem sa tom bravom, moraćeš da promeniš to večeras" - nastavlja on.

Njegova poruka je jasna - obavezno pogledajte stan pre nego što pristanete da živite u njemu, ma koliko povoljan bio. Nažalost, to zakonski ne može da se vodi kao prevara, ali jeste jedna vrsta obmane na koju svi građani treba da budu upozoreni.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.