SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

BEBE - U okviru akcije „Klime za porodilišta”, koju organizuje „Blic fondacija” zajedno sa kompanijom „Elkom trejd” iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, porodilištu Opšte bolnice u Pirotu juče su uručena dva klima-uređaja.

NICA - Francuski državni tužilac saopštio je da su identifikovane sve žrtve masakra u Nici. Od 84 žrtve skoro polovina (38) su strani državljani. U bolnici se nalazi 70 povređenih, a 19 je u kritičnom stanju.

VANREDNO

- Turski predsednik

Tajip

Erdogan saopštio je juče da je ta zemlja uvela vanredno stanje i da će ono trajati tri meseca.

EU - Britanska premijerka Tereza Mej obavestila je predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska da London odustaje od predsedavanja EU, koje je trebalo da preuzme od jula 2017, jer će zemlja biti “zauzeta pregovorima o izlasku iz EU”.

UŽAS - Evropol je saopštio da je u 2015. zabeležen rekordan broj planiranih, sprečenih i izvršenih terorističkih napada u zemljama članicama EU. Prošle godine je izvršeno 211 napada, a najveća opasnost preti od vukova samotnjaka.

VAUČERI - U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih, a primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provede u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera - 35.000.

DOZVOLA - U Srbiji je u maju ove godine izdato 1.027 građevinskih dozvola, najviše u poslednjih 10 godina. Broj izdatih građevinskih dozvola je za 19 odsto veći nego u istom periodu prošle godine.

UDES - Vozač koji je juče udario dečaka (12) u mesnoj zajednici Klisa u Novom Sadu, pokušao je da pobegne s mesta nesreće, ali su ga meštani sprečili i pozvali policiju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.