BG misterije neobjašn

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Stranci koji se slučajno zadese u Beogradu imaju više pitanja nego Ivan Zeljković u "Milioneru", a da stvar bude još gora njihovi domaćini često ne mogu da im odgovore. Ovo su samo neka od njih.

Zašto se oseća miris balege?

ŠTALA - Malo-malo pa prestonicom krene da se širi nešto još neprijatnije od najezde krvoločnih komaraca - smrad koji neodoljivo podseća na štalu. Upravo to se desilo proteklog vikenda, kada su Beograđani po društvenim mrežama krenuli da se pitaju zašto se to stalno dešava - možete misliti tek kako su se osećali stranci (verovatno su gledali u svoje đonove da nisu slučajno zgazili u neki zalutali izmet neposlušnog kućnog ljubimca). Odgovor je, sudeći po nadležnima, vrlo jednostavan: dešava se da u ovo vreme đubre njive i poljoprivredna dobra u okolini Beograda, što može da objasni neprijatan miris. Dodatno ih raspiruje vetar, ali i visoka temperatura.

Zašto je sve u kolapsu kad padne kiša?

STRES - Svako ko je proveo duže od godinu dana u Beogradu zna da čak i najmanja kiša može da izazove kolaps neviđenih razmera na našim putevima. Svi vozači jako dobro znaju taj problem, a zamislite samo ljude koji dođu iz Londona, gde je kiša češća čak i od šala na račun Amerikanaca, kako se zbunjeno pitaju u čemu je problem. Odgovor je u samim vozačima - naime, u uslovima smanjene vidljivosti svi voze opreznije i sporije (i tako i treba, jer je to najbolje za bezbednost). Do gužvi dolazi i zbog činjenice da će po kišnom vremenu svi radije da se odluče za kola nego za pešačenje pa imamo veći broj automobila na ulicama.

Neke uobičajene stvari u Beogradu najbolje je da ne objašnjavate stranci

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.