SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

LAMANŠ - Hiljade vozila juče je bilo zaglavljeno 15 sati u kilometarskoj koloni, čekajući da preko Lamanša uđe iz Britanije u Francusku. Kolaps je nastao zbog pojačanih provera koje su uveli francuski carinici posle napada u Nici.

MINHEN - Bavarska policija saopstila je juče da je napadač Ali David Sonboli, koji je pre tri dana ubio devet ljudi u Minhenu, planirao svoj zločin godinu dana i da je oružje kupio ilegalno preko interneta.

ZUROF - Odluka o poništenju presude nadbiskupu Stepincu je apsolutno sramna i užasna i njome se želi promeniti istorija. Tom presudom se žele oprati zločini vodećeg katoličkog klerka koji je podržavao NDH, izjavio je direktor Centra „Simon Vizental“Efraim Zurof.

ISTORIJA - Ovog meseca biće proizveden poslednji videorekorder, objavila je japanska kompanija „Funai elektrik“.

PREVENCIJA - Preventivno uklanjanje dojki i jajnika kod žena koje imaju genetske mutacije na BRKA genima sve je prisutnije i u Srbiji, tvrde u Institutu za onkologiju i radiologiju. Uklanjanje se obično radi u privatnim klinikama jer u Institutu prioritet za operaciju imaju obolele žene.

SAD - Američke demokrate danas se okupljaju u Filadelfiji (Pensilvanija), na konvenciji na kojoj će

Hilari Klinton i zvanično postati prvi ženski kandidat partije za ulazak u Belu kuću. Njen partner u trci za Belu kuću i kandidat za potpredsednika je senator i bivši guverner Virdžinije Tim Kejn.

ALKOHOL - Najnovija istraživanja pokazuju da alkohol uzrokuje najmanje sedam vrsta karcinoma i da je opasan čak i za ljude koji ga piju u malim količinama.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.