"Marina zna kako da nas motiviše"

24 Sata (Serbia) - - ORT -

OPTIMIZAM - “Selektorka poznaje odlično svaku od nas pojedinačno, tako da u svakom trenutku zna šta treba da nam kaže”, kažu uglas košarkašice Srbije Dajana Butulija i Tamara Radočaj, koje su briljirale kao manekenke u opremi Olimpijskog komiteta Srbije.

- Mi inače obožavamo te zajedničke intervjue, volimo kada smo sve zajedno - kaže Tamara.

Da li su pripreme bile naporne? Pripreme za reviju...

TAMARA: Bogami jesu. Došle smo ranije kako bi nas našminkali, sredili frizure. Mi inače, daću sebi slobodu da govorim i u Dajanino ime, više volimo taj prirodan izgled koji ne podrazumeva svakodnevnu šminku, ali u posebnim prilikama volimo i da se našminkamo, obujemo cipele sa visokom potpeticom.

Da li vam se dopada oprema za OI?

DAJANA: Naravno, a posebno nam se dopadaju trenerke koje smo mi nosile na reviji jer su planirane za dodelu medalja. Super bi bilo da ovo bude simbolično. Sada smo ih nosile, pa...

Pa na dodeli medalja?

DAJANA: Da ne idemo toliko daleko, ali odlično bi bilo da ih obučemo za ceremoniju dodele odličja.

TAMARA: Naše pripreme su počele pre četiri godine, imamo sjajnu atmosferu, postale smo šampionke Evrope, ali u glavi nam je stalno Brazil. Želimo da tamo igramo najbolje što možemo.

Čini se da je selektorka Marina Maljković najzaslužnija za procvat ženske košarke?

TAMARA: Marina se osim košarke bavila i psihologijom. Selektorka poznaje odlično svaku od nas pojedinačno, tako da u svakom trenutku zna šta treba da nam kaže. Uvek prepozna pravi trenutak za savet, ohrabrenje... Uvek je spremna da nam pomogne.

DAJANA: Ona je ta koja veruje u nas, koja nam stalno ponavlja: „Verujte do kraja!” Marina nam je usadila taj pobednički duh.

Pa, sa takvom energijom da očekujemo završnicu Igara...

TAMARA: Videćemo, ali ono što sigurno znamo je način na koji bismo to proslavile. Sve volimo da pevamo, da se veselimo, imamo i pevačicu u timu, tako da bi sigurno

bilo veselo!

ZVEZDA - Košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac se oglasio povodom spekulacija da bi naredne sezone mogao da igra za Tenerife i saopštio da još nije napustio Zvezdu.

MAREZ - Jedan od najboljih igrača Lestera u prošloj sezoni Rijad Marez preći će u Arsenal za obeštećenje od 50 miliona evra.

PRIPREME - Košarkaši SAD su u prvom prijateljskom meču deklasirali Argentinu sa 37 razlike (111:74). C. zvezda - Napredak

2:2 (0:1) Metalac - Borac 1:0 (1:0) Mladost - Rad 2:1 (1:0) Radnik - Javor 2:2 (2:1) Voždovac - Spartak 0:0 Novi Pazar - Vojvodina

odloženo Bačka - Partizan 0:0 Radnički - Čukarički 2:1 (0:1)

DAJANA BUTULIJA I TAMARA RADOČAJ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.