Modri u busu:

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Silovito kočenje i prasak - ko se nije dobro držao, možda je već na podu. Autobus je udario u automobil / kamion ispred njega, ali niko nije teže povređen.

UDES(I) - Ovakav scenario udesa u Beogradu postao je svakodnevica. Putnici u javnom gradskom prevozu, bez obzira na to da li se radi o vozilima GSP “Beograd” ili privatnih prevoznika, uplaše se, vozači stresiraju, a šteta na automobilu obično je veća. Ako se neko javi da je povređen, makar i ugruvan, čeka se uviđaj i stvara se zastoj.

Tako je bilo i juče, oko 8 sati, u sudaru kamiona i autobusa na liniji 95 na Zrenjaninskom putu. Lakše su povređene dve putnice i vozač autobusa.

U ovom slučaju vozač kamiona pokušao je da iz krajnje leve pređe u krajnju desnu traku i u tom manevru zakačio je autobus. U nekim drugim slučajevima sve je moglo da bude izbegnuto samo da je vozač automobila - uključi migavac.

- Imamo veliki problem sa neuključivanjem pokazivača pravaca. Oko 60 posto nesreća događa se zbog toga što vozači ne uključuju migavce - upozoravaju u Konzorcijumu privatnih autoprevoznika.

U GSP-u ističu da je broj nesreća sa njihovim vozilima smanjen za pet posto u proteklih godinu dana i da, srećom, u tom periodu niko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.