Veterinari su otpisali Lunu, ali onda je na scenu stupila Maza

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Lj. Krstić

LJUBAV - Maltezerki Luni je u 2013. godini dijagnostikovana uznapredovala bolest jetre zbog koje su veterinari predložili da je odmah uspavaju. Ali, kad su oni digli ruke, na scenu je stupila njena najbolja drugarica, staford Maza, koja je kerušici toliko pomogla da je proživela još tri godine.

Luna i Maza, minijaturna malterezerka i opasni staford, godinama su bile najbolje drugarice.

- Luna je 26. jula 2013. pala u komu, a veterinar ju je poslao kući. Predložio je uspavljivanje, jer navodno “to je bilo to”. Prva dva dana bila su veoma kritična - nije se budila, živela je od infuzija koje je primala. Međutim, život našeg malenog borca dobio je neverovatan tok priča vlasnica Nevena Ninković iz Beograda za “Petface”.

Namestilo se tako da je Maza baš u to vreme imala štence i počela je da se ponaša prema Luni kao prema jednom od svojih štenića!

- U početku nam ništa nije bilo jasno, samo smo konstantno prisustvovali sceni gde Maza vuče Lunu u kotilicu kod štenaca, liže joj šape... Luna je tada spavala na improvizovanom krevetu u dnevnoj sobi, a Maza stalno pored nje... nijednog trenutka se nije odvajala od nje - priseća se Nevena.

Luna je nastavila da sprovodi svoju “terapiju prijateljstvom” i da bukvalno vodi Mazu svuda sa sobom. Malo pomalo, maltezerka je počela da se vraća u normalu da bi se u avgustu 2013. gotovo u potpunosti oporavila.

- Jedan od veterinara nam je rekao da možemo zahvaliti Mazi što je Luna danas živa. Stalnim dosađivanjem, lizanjem, guranjem njuškom, proveravanjima... naterala je Lunu da se pokrene - kaže vlasnica.

Nažalost, Luna je uginula pre nekoliko dana, ali je upravo zahvaljujući svojoj prijteljici proživela još tri srećne godine.

Terapija prijateljstvom:

Maltezerka Luna i staford

Maza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.