Mlate lovu na pokemonima!

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

Kada je, pre nekoliko godina svetom odjeknula vest da lik iz Amerike prodaje jednoroga, svi su bili u čudu danas ovo nije nikakva novost. Jer, već danima su stranice oglasa pune čudnih stvorenja zvanih pokemoni, koji se prodaju i po cenu od više stotina dolara. Pogađate, Srbima nije dugo trebalo da se uključe u ovaj trend.

ZARAZA - Igrica koja je zaludela svet za manje od 20 dana izrodila je biznis ideju koja je prvo zaživela u Americi, a onda se proširila i u drugim delovima sveta. Popularna stranica za prodaju “eBay” puna je oglasa za prodaju naloga za “Pokemon Go” igricu, i to sa već uhvaćenim pokemonima na naprednim nivoima. Drugim rečima, ako nekoga mrzi da ide ulicom i juri ova virtuelna stvorenja, sada može da kupi čitav nalog na kome je neko radio dve nedelje.

Budući da je igrica potpuno besplatna, ova ideja je brzo zaživela i u Srbiji, pa već imamo cenovnike. Cene znatno variraju u zavisnosti od toga na kom je nivou nalog i koliko su uznapredovali pokemoni. Tako za nalog koji je došao do 20. nivoa morate da izdvojite od 1.800 dinara do pedesetak evra.

Postupak je jednostavan i podrazumeva da kupac nakon što uplati novac dobije korisničko ime i šifru kupljenog naloga - nakon čega može da pristupa igri sa tog naloga i da nastavi na nivou za koji je platio. Nakon što smo kontaktirali jednog od brojnih prodavaca, koji je na 17. nivou, rečeno nam je da su nalozi rasprodati.

- Dosta se ljudi javlja, ali ostavi kontakt, pa ću ti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.