„Delfini” jure jedino zlato koje im fali - olimpijsko

24 Sata (Serbia) - - ORT - D. Nikolić

Selektor naše vaterpolo reprezentacije Dejan Savić odredio je 13 igrača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i krenuti u lov na jedino zlato koje im nedostaje od raspada SFRJ.

SREĆNO - Nastupajući pod imenom i obeležjima Srbije dvaputa smo bili treći, a kao Srbija i Crna Gora imamo jednu bronzu i jedno srebro. Nekadašnja Jugoslavija je triput bila olimpijski šampion, a branilac titule je selekcija Hrvatske.

U sastavu nema promena u odnosu na tim koji je slavio na Svetskom prvenstvu u Kazanju i Evropskom prvenstvu u Beogradu, a pozvani su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović.

- Imali smo veoma dobre pripreme. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili braća Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava - smatra Savić.

Na Olimpijskim igrama, koje počinju 5. avgusta, naša reprezentacija je u grupi A sa selekcijama Grčke, Brazila, Australije, Japana i Mađarske. U grupi B takmiče se SAD, Španija, Francuska, Crna Gora, Italija i Hrvatska. Po četiri najbolje ekipe prolaze dalje.

FILIP FILIPOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.