Pokušali i uspeli: Najluđe stvari prodate preko oglasa

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Lj. Krstić

SVAŠTA - Oglasi sa životinjama su uvek popularni, a posebno ako se radi o retkim i egzotičnim vrstama. Tako je car koji je pokušao preko neta da proda Nindža kornjaču i to živu postao totalni hit na društvenim mrežama. U pitanju je obična kornjača na čiji je oklop zalepljeno oružje - dva kuhinjska noža.

Pored zanimljivih vrsta, popularne su i životinje koje mogu da se iskoriste na više načina. Na primer, krava muzara može da daje mleko, ali i da posluži kao savršen rekvizit za snimanje. Tako se jedan Srbin dosetio da kravu koju ima na imanju ponudi putem oglasa svim političarima koji su zainteresovani da se sa njom snimaju prilikom pravljenja videa za kampanju. Cena - po dogovoru, kao i sve ostalo u politici. Umetnička dela i kolekcionarstvo su takođe jako popularne kategorije, posebno kada se pod “umetničkim delom” smatra goblen Kasandre. Glavna junakinja popularne sapunice ovekovečena u sitnom vezu može da bude vaša za 2.000 dinara. Ili je barem mogla jer je ubrzo nakon objavljivanja oglasa prodata.

Takvu sreću nije imao čovek koji je pokušao da proda “pištolj” za točenje

KULER ZA KOMP

goriva kao “kolekcionarski predmet”. Postoje razne vrste kolecionara, ali mi još nismo čuli za one koji vole da skupljaju predmete sa pumpe. Ukoliko, pak, želite jedan primerak za svoju kolekciju moraćete da izdvojite 1.200 dinara.

Međutim, ubedljivo najpopularniji su oglasi koji se nastali putem domaće radinosti. Pod nazivom “Novost na tržištu” čovek je pokušao da proda “kuler” koji zapravo predstavlja kartona za jaja. Da ironija bude još veća, uspeo je i to za 1.010 dinara.

Oglasi, a posebno oni na društvenim mrežama, neretko su puni ilegalnih stvari. Jedan od popularnijh takvih predmeta je “ometač” koji vam omogućava da kradete robu tako što ćete skinuti ili zamaskirati zujalicu. Osveštana vodica, zmijska koža u obliku zmije, lutke na naduvavanje i krave za parenje - to su samo još neki primeri ponekad srpske duhovitsti u oglasima, a u nekim slučajevima i puke borbe za egzistenciju.

U moru iznošene odeće, polovnih automobila i igrački koje su deca već izgustirala, s vremena na vreme se u srpskim oglasima pojavi i poneki toliko neuobičajen predmet ili usluga da jednostavno ne može, a da vas ne nasmeje ili bar da vas natera da se zapitate - zašto, pobogu?

KASANDRA ART

ŽIVA NINDŽA KORNJAČA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.