Anđelijini crteži - motiv za košarkaše

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Lj. Krstić

Srpski košarkaši imaju vatrenog i veoma talentovanog fana u Beloj Palanci, koji već godinama pravi njihove portrete grafitnom olovkom - a jedan od naših zlatnih momaka joj je posebno drag.

TALENAT - Upoznajte Anđeliju Krstić (17), devojku koja je nacrtala na stotine portreta naših sportista, a posebno su joj dragi košarkaši. Predivni i neverovatno detaljni crteži ove 17-godišnjakinje često navode ljude da je pitaju da li je zavrtila neku umetničku školu, ali istina je da je ona sama nučila kako da crta.

- To mi je hobi još od treće godine. Otkad znam za sebe volim da crtam. Ipak, intenzivno sam time krenula da se bavim pre tri godine i napravila sam više stotina crteža. Reakcija ljudi je pozitivna i dobijam puno komplimenata za radove - priča stidljivo ova srednjoškolka za “24 sata”.

Nikola Kalinić, Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić i Miroslav Raduljica samo su neka od lica koja inspirišu Anđelu. Najveća inspiracija za nju su naši košarkaši, a poseb-

no Bogdan Bogdanović. Ona je za ove tri godine nacrtala čak 130 njegovih portreta, a ostvarila joj se i najveća želja kada ga je upoznala i dala mu svoje radove.

- Dva puta sam se videla s njim i dala mu crteže. Jako su mu se dopali, a posebno se obradovao za portret Kobija Brajanta! Sad se povremeno čujemo - priča kroz smeh Anđelija.

Kako kaže, ponekad crtež završi za dan, a ponekad ga radi i po tri dana, sve zavisi od toga koliko je portret detaljan. Ipak, zasad nije donela odluku da li će ovom umetnošću da se bavi u životu.

- Jako volim i fotografiju i crtanje, ali zasad su mi to hobiji. Idem u školu i to mi oduzima dosta vremena, tako da nisam definitivno odlučila šta ću da radim kasnije - kaže Anđelija.

Njene crteže su dosad objavljivali tinejdžerski magazini, a na Fejsbuk strani je skupila nekoliko stotina pratilaca.

Za tri godine Anđelija je nacrtala 130 portreta

Bogdana Bogdanovića

ANĐELIJA KRSTIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.