BOGDANOVIĆ: Jedva čekam duel sa SAD

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Bojčević

“Okršaj s drim timom čekam još od poraza u finalu Mundobasketa, da vidimo gde smo. Pa, da li je moglo slađe nego da se nađemo oči u oči baš na Olimpijskim igrama”, kaže bek košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović pred start OI u Riju.

REVANŠ - Peče Bogdana poraz od SAD (92:129), evo već pune dve godine. Svemirsku košarku su tada igrali Amerikanci i, uprkos tome što smo im pokazali zube, praktično su nas počistili s terena i naterali da se zadovoljimo svetskim srebrom. Venecuela jeste prvi rival u Riju, ali je novi duel sa Amerima već sada svim igračima u podsvesti.

- Sve što sam i pre žreba želeo jeste da ponovo igramo sa Amerima, to ne treba da krijem. Da vidimo da li smo napredovali od tog bolnog poraza. Mislim da jesmo i da ćemo to i pokazati. Ipak, ne treba biti ni nerealan, očekujem da ćemo se s Francuskom i Australijom boriti za drugu poziciju u grupi. Niko od rivala neće spustiti gard pre nego što počne utakmica i zato oprez.

Sledeći cilj je medalja. Da li je ona realnost ili san?

- Pravi odgovor je - velika želja svih nas. Nismo krenuli u Rio da bismo učestvovali i vratili se kući, već da igramo sa svima. Ali nećemo ni da pretimo. Svi sanjaju isto što i mi. Daleko je postolje, baš daleko.

Gde je prelomni momenat?

- Mislim da je to četvrtfinale. Sve će stati u tu jednu utakmicu. Već sada je jasno da će nas tamo čekati jako ozbiljan rival, B grupa ima pet vrhunskih reprezentacija. Pobeda ti gotovo donosi medalju, s porazom ideš kući. Nama sve ovo izgleda kao Svetsko prvenstvo, znamo šta nas čeka.

Delujete jako uzbuđeno.

- Vrhunski se osećam. Svakim danom me sve više trese euforija. Atmosfera je baš pozitivna, na licima svakog od ovih 12 igrača vide se sreća i ponos. To i jesu naši aduti. Mislim da još nismo svesni šta se događa oko nas i da ćemo to shvatiti tek kada kročimo u Rio i u olimpijsko selo. Non-stop pričamo o Igrama, ne možemo da dočekamo njihov početak.

Da vidimo da li smo napredovali od tog poraza na SP, a jesmo: Bogdan Bogdanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.