U Rio po medalje: Za njih ćemo navijati na OI!

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

Posada od 103 sportiste iz Srbije boriće se za medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Naša država imaće predstavnike u 14 sportova, manje nego na prethodnim Igrama u Londonu, međutim, sada s mnogo više iskustva i šansi da s pobedničkog postolja polete u istoriju i nazad - do Srbije.

SRBIJA - Evo ko će sve predstavljati Srbiju u Riju i od koga možemo da očekujemo da se kući vrati s medaljom i ispisanom stranicom istorije.

ATLETIKA

Čak 12 atletičara predstavljaće Srbiju na Igrama u Riju. Najveći kandidat za medalju je aktuelna šampionka Evrope u skoku udalj Ivana Španović. Ako fortuna bude naklonjena Srbiji, među osvajačima medalja mogao bi da se nađe i bacač kugle Asmir Kolašinac. U borbi za neko odličje svoju šansu tražiće i desetobojac Mihail Dudaš.

DŽUDO

Ni nadmetanja u džudou neće proći bez naših takmičara. Srbiju će predstavljati Aleksandar Kukolj.

KOŠARKA

Košarkaši će prvi put nastupati na Igrama pod imenom Srbija, a u igri pod obručima takmičiće se i naše dame. Apsolutni favoriti u obe konkurencije su SAD, s kojima se naši momci nalaze u grupi. „Orlovi“mogu do drugog mesta u grupi, kojim bi izbegli Amerikance do finala. Glavna konkurencija izabranicima Aleksandra Đorđevića biće Francuzi, Španci i Brazilci, a medalju, pa, očekujemo.

Ženska reprezentacija se na Igre kvalifikovala kao najbolji tim u Evropi. Bio bi pravi spektakl da se pored muškaraca i naše devojke nađu na pobedničkom postolju.

KAJAK

Na Igrama u Pekingu nismo imali predstavnike u tom sportu, dok je u Londonu ostvaren skroman rezultat. Od tada, naredne četiri godine ovaj sport doživeo je veliki napredak i sada imamo nekoliko kandidata za odličja. Naš najbolji kajakaš je Marko Novaković, a u konkurenciji dama u krugu favorita su sestre Olivera i Nikolina Moldovan, kao i Milica Starović.

VATERPOLO

Neko ko nas nikada nije izneverio. Apsolutni su favoriti u Riju.

STRELJAŠTVO

Sport koji nam je na OI u Londonu doneo najviše medalja. Strelci predvođeni barjaktarkom Ivanom Maksimović Anđušić imaju veoma jaku ekipu, koja broji devet takmičara. Ivana ima velike ambicije da upuca zlato, a pored nje svojim rezultatima u proteklim sezonama nadu za medalju gaje i Zorana Arunović, Damir Mikec i Andrea Arsović.

VESLANJE TEKVONDO

Sport koji je Srbiji doneo jedino olimpijsko zlato, a za njega se pobrinula Milica Mandić pre četiri godine u Londonu. Od tada se naša šampionka sprema

za odbranu trona. I ovde imamo kandidate za odličja - dvojac Nenad Beđik i Miloš Vasić.

RVANJE

Posadu Srbije u rvanju činiće troje sportista, koje će predvoditi sjajni Davor Štefanek, koji je u kategoriji do 66 kilograma jedan od favorita za najsjajnije odličje.

PLIVANJE

U bazenima ćemo imati četiri predstavnika. Velimir Stjepanović će se takmičiti u tri discipline, a u svakoj od njih je jedan od favorita.

BICIKLIZAM

Srbiju će u Brazilu predstavljati i dvoje biciklista Ivan Stević i Jovana Crnogorac. Sam odlazak na OI za njih je veliki uspeh.

STONI TENIS

Dugi niz godina jedini naš stonoteniser na velikim takmičenjima je Aleksandar Karakašević.

TENIS

Pilot naše posade u

Riju je najbolji teniser današnjice Novak Đoković, od koga se očekuje dugo željeno zlato, kojim bi kompletirao sve moguće titule.

ODBOJKA

Nažalost, na Igrama neće biti osvajača Svetske lige za muškarce, ali će našu himnu pevati odbojkašice Srbije, koje u Rio stižu s veoma velikim ambicijama.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.