Hoće sve tri pobede i na generalnoj probi

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V.Bojčević

KOŠARKA - U Kordobi izabranike Saše Đorđevića dočekala je argentinska zima i pravi šok - temperatura koja se spušta i ispod 10 stepeni, ali to nije poremetilo naše košarkaše. Prosto, sve je podređeno premijernom duelu sa Francuzima, našem rivalu u grupi u Riju, odnosno prvoj od tri provere “orlova” na ovom turniru.

- I ovaj turnir dočekujemo sa velikim ambicijama, željni da zabeležimo sva tri trijumfa. Jednostavno, od prvog dana kada je Sale postao selektor, nametnuo nam je taj mentalitet pobednika, u svakom meču traži da savladamo rivala, i tako pristupamo i ovom turniru. Rivali su jaki, svi će igrati u Riju, i biće pravi test pred ono što nas čeka na Igrama - kaže Stefan Marković.

Zamenik kapitena “orlova” ne može da dočeka prvi takmičarski meč od kvalifikacionog turnira u Areni.

- Uželeli smo se utakmica, da vidimo gde smo. Cilj nam je da u Kordobi vratimo taj takmičarski duh i da polako uđemo u ritam. Prosto, za ovo smo se spremali ne samo mesec dana, nego svih ovih godina u kojima smo igrali košarku, i naravno da jedva čekamo da sve počne. Zato i nema tu da li si spreman ili ne, svi smo tu da ostavimo srce na parketu zaključio je naš plejmejker.

Francuzi će nastupiti u najjačem sastavu, sa Parkerom, De Koloom, Dijaoom, Lovernjom... Već smo ih dobili dva puta, u Parizu i Beogradu, pa je vreme za het-trik.

Nastup na turniru u Kordobi, generalnoj probi za Olimpijske igre, naši košarkaši počinju večeras (23) duelom protiv Francuske.

MILOŠ TEODOSIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.