Ustao sam u četiri... ko Vučić

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - P. Paunović

Izložba karikaturiste Marka Somborca otvorena je sinoć u Knez Mihailovoj i sve do 26. septembra možete pogledati njegove stripove koje više od decenije objavljuje u „Blicu“. To je bio povod da porazgovaramo sa ovim hroničarom vremena.

Kada biste morali da stavite tri stripa u izlog, šta biste stavili?

- Feketić, neke Koštuničine zahteve koji su bili veći od njegove političke snage u parlamentu i Cvetkovićevo kuvanje kafe.

Šta gledate i čitate pre nego što sednete da crtate?

- Pratim sve medije. Onda od svega što se servira biram najaktuelnije i počinjem da crtam.

Koje osobine svojih junaka biste voleli da posedujete?

- Vučićevu pravdoljubivost, Mirkovu (Cvetković) sposobnost kuvanja kafe, Tadićevu... Šalim se. Ne znam. Ustao sam u četiri ujutru da sredim ovu izložbu, pa bar posedujem jednu Vučićevu osobinu, to je sigurno.

Čak ste i otvorili izložbu posle njegove. Da li je to neka provokacija?

- Tako izgleda, ali mi ovo mesecima pripremamo. Zaista nije u redu da nam urade ovo nekoliko dana pre otvaranja, ali nije loše za reklamu.

Ja mislim da je ovo vaša ciljana i mudra odluka, da ste znali šta će mandatar uraditi.

- Ne znam kako da vas razuverim. Moram da proverim da li smo izmislili da je 20 godina „Blica“, pa zato to radimo ili u inat Vučiću.

Kada odete na odmor, ko crta stripove?

- Crta student zarobljen u mom podrumu. Šalim se. Ide takozvani štek, gde ja pogledam da li se nešto dešava na određeni datum, pa ako pogodim - pogodim, ako ne, ide takozvani the best of. Onda tako par nedelja obezbedim.

Tadić poklonio majicu

Somborcu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.