Teo povredio prst, biće Spreman za OI

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Stanković

Miloš Teodosić i Nemanja Nedović doživeli su povrede na pripremnom turniru u Argentini za Olimpijske igre. Prema procenama lekara, Nedović je u boljoj situaciji i biće spreman do početka OI (5. avgust), dok će Teo možda propustiti prvi meč u Riju protiv Venecuele.

GLAVOBOLJA - Srbija je u Kordobi pobedila Francusku, pa izgubila od Argentine, a meč s Hrvatskom (večeras, 23 sata) je generalna proba pred Olimpijske igre.

Teodosić se povredio sredinom poslednje deonice susreta sa Argentinom (74:79), kada je nakon duela s Kampazom osetio snažan bol u prstu desne, šuterke ruke. Našem organizatoru igre je posle kontakta izleteo domali prst i doktor Milan Mirković mu ga je vratio već u samoj dvorani. Međutim, to nije bilo dovoljno, pa tako kapiten „orlova“ide na snimanje kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede, dok Teodosić tvrdi da „nije ništa strašno“.

Nemanja Nedović je pretrpeo povredu noge u pobedi Srbije nad Francuskom (105:88), i to na neobičan način, proslavljajući jedan od koševa svojih saigrača.

- Povredio se na klupi. Posle jednog našeg koša u meču s Francuskom, skočio je od radosti i nezgodno doskočio - kaže selektor Aleksandar Đorđević.

Uprkos porazu od Argentine, selektor nije nezadovoljan.

- Bilo je slabosti, opet smo loše otvorili utakmicu, kao i protiv Francuza, ali na turnir smo došli da vratimo takmičarski mentalitet posle skoro tri nedelje pauze. Turnir je odlična provera pred Rio - rekao je selektor.

Kako kaže, u meču protiv Francuza je bilo mnogo toga dobrog u igri, „od kreativnosti Teodosića, preko preciznosti Bogdanovića, do odlične partije centara Raduljice i Jokića“.

- Protiv Argentine je bilo više slabosti, ali ne zaboravimo da su oni na tri poslednja olimpijska turnira bili prvi, treći i četvrti. I dalje su im prvi igrači veterani poput Noćionija, Skole i Delfina, ali u Kampazu dobijaju pravog lidera. Vrlo je konkretan, a istovremeno i atraktivan - kaže Đorđević i dodaje da „hladne glave idemo i na pobedu protiv Hrvatske, kao i u svakoj utakmici, mada rezultat nije u prvom planu“.

Srećom, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić nisu teže povređeni

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.