SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

LIDER - Nacionalna aviokompanija "Er Srbija" će u 2016. godini podržati 100.000 radnih mesta u Srbiji i doprineti privredi sa milijardu dolara, pokazuju prognoze britanske konsultantske kuće “Oksford ikonomiks” (Oxford Economics). Kako je saopšteno, "Er Srbija" će omogućiti zaposlenje za 13.230 ljudi i doprineti srpskoj privredi sa 210 miliona dolara.

TRAGEDIJA - Glumac Mihailo Zaverla (43) preminuo je pre tri dana, iz za sada neutvrđenih razloga, u parku na Košutnjaku u blizini studija RTS. Prema prvim informacijama na njegovom telu nema tragova nasilja.

BATROVCI - Prema podacima Uprave granične policije, juče se na graničnim prelazima za putnička vozila čekalo od 40 minuta do čak pet sati, rečeno je u MUP-u. Najduže se čekalo na Batrovcima, na ulasku u Srbiju, dok su najmanja zadržavanja bila na graničnom prelazu Gradina i Preševo.

LIFT - Donald Tramp, kandidat republikanaca za predsednika SAD, spasen je iz lifta koji se zaglavio u hotelu u Koloradu. Vatrogasci su reagovali za manje od sat vremena i izvukli republikanca.

TEKSAS - Jedna osoba je poginula, a četiri su ranjene juče u centru teksaškog grada Ostin u dve odvojene pucnjave. Napadači su u bekstvu.

SUTOMORE - Barska policija uhapsila je prekjuče u Sutomoru Bojana Subosića (22) iz Novog Sada kojeg tereti da je napao Ivana Ivanovića iz Kragujevca i oteo mu torbicu u kojoj su bili novac, mobilni telefon i lična dokumenta.

EPISKOP - Patrijarh Irinej juče je u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici ustoličio episkopa dioklijskog Kirila. On je poželeo episkopu Kirilu uspešnu službu i rad na mestu administratora Srpske pravoslavne crkve u Južnoj i Centralnoj Americi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.