Kad ti presednu tetovaže

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - Is

Znate onog Tomu kome je Đura u vojsci istetovirao ime njegove tadašnje ljubavi Živke? Onda deceniju kasnije Živka ga prevari i pobegne s Bogoljubom za Nemačku, a siroti Toma ceo život dok se tušira gleda njeno ime na svom telu, sočno psuje i onda jednog dana odluči da ga precrta kod lokalnog tatu majstora iz Grljana?

KOREKTOR - Možda vam zvuči kao vic, ali pola Holivuda je u Tominoj koži. Kod nas jedna od omiljenih je bila “Ti i ja JNA”, ali su dominirala i ženska imena ispisana drhtavim rukopisom. Tetovaže u eks-Jugoslaviji su nekako uvek imale veze baš sa osećanjima, bilo da su ona bila prema ženi ili prema Titu i Jugoslovenskoj narodnoj armiji. Onda ode Tito, vojska postaje demode, žene prevrtljive i počinje agonija. Šta sa slikovnicom na telu koja je stalni podsetnik na greške iz prošlosti?

Laser boli i skup je. Prepravka teta je jedna varijanta, a najopuštenije je ako ime Živka s početka teksta precrtate s dve ukrštene linije. Holivud nema Živku, Tomu, ni JNA, ali zvezde iz fabrike snova imaju iste probleme. Koliko njih je izbrisalo ili prepravilo tetovaže posvećene bivšim ljubavnicima?

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.