Više ne idem na spavanje bez aluminijumske folije na glavi

24 Sata (Serbia) - - STIL - Lj. Krstić

LOKNE - Na kraju krajeva, šta mogu da izgubim? Em ću dobiti loknice, em ću biti sigurna da bar tokom te noći vanzemaljci sigurno neće moći da mi čitaju misli, što je, da se ne lažemo, uvek plus.

Caka sa trikovima koji kruže internetom je u tome što ne možete da znate da li zaista deluju sve dok ih ne isprobate. Zato sam kupila rolnu aluminijumske folije i bacila se na posao. Trik obećava da će vam se tokom noći na glavi napraviti divne loknice, kao da ste proveli celo jutro uvijajući je figarom ili na frizerskoj stolici.

Za početak je potrebno da od aluminijumske folije napravite štapiće tako što ćete ispresavijati parče folije (SLIKA 1).

Zatim očešljajte čistu kosu i svaki štapić savijte pri vrhu da napravite kukicu kojom možete da zahvatite pramen kose (SLIKA 2).

Izdvojite jedan pramen kose, zakačite kukicu za njega bliže korenu, savijte kuku tako da čvrsto stoji oko pramena (dobra stvar sa folijom je što se savija baš kako vama odgovara) a ostatak dužine pramena obmotajte oko štapića (SLIKA 3).

Kad dođete do kraja, ostaće vam taman dovoljno folije da je ponovo savijete i učvrstite loknicu na mestu (SLIKA 4). Ostatak procesa je veoma jednostavan - ponavljajte ovo sa ostatkom kose sve dok vam čitava glava ne bude u foliji.

Sve što vam preostaje da uradite jeste da legnete da spavate. Mene je brinulo da će folija da me žulja i da ću usred noći da poludim i jednostavno sve skinem (što inače radim sa svim vrstama viklera, krpica i ostalih fora za lokne preko noći), međutim, aluminijum se savija kako vama odgovara - dakle, kada legnete i pritisnete glavom o jastuk, folija će se saviti i prilagoditi se vašoj glavi. Ujutru vam ostaje samo da skinete foliju, i vaaau!

Lokne izgledaju kao da ste ih pravili manjim figarom, a ukoliko želite da izgledaju kao talasi - samo uzimajte veće pramenove.

Ja ću od sad ovako da pravim lokne, jer ne samo da je mnogo lakše, već i manje šteti kosi od figara. A i uvek je kul kad šetate po kući i plašite ukućate usred noći!

Kad sam čula da postoji trik pomoću kog možete preko noći da napravite frizuru pomoću aluminijumske folije, odmah sam pomislila dve stvari - mora da ću da izgledam kao Hoakin Finiks u filmu “Znaci”, i ovo moram hitno da probam!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.