Proširenje Ulice kneza Miloša i gradnja garaže u tri faze

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

PLAN - Najavljeni radovi na rekonstrukciji Trga Slavije i Bulevara oslobođenja još nisu ni počeli, a nadležni uveliko pripremaju papire za veliko sređivanje Ulice kneza Miloša, njeno proširenje i gradnju velike podzemne garaže.

“Parking servis” je raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije za podzemnu garažu u Kneza Miloša, na potezu od Nemanjine do Višegradske. Prema priloženim papirima, izgradnja garaže bi se izvodila u tri faze kako saobraćaj u Kneza Miloša nikada ne bi bio potpuno blokiran. Prva etapa bila bi od Nemanjine do Višegradske, druga od Višegradske do petlje Gazela i treća od Nemanjine do Kralja Milana.

Interesantno je da u tenderskoj dokumentaciji stoji da urađeno idejno rešenje koje je prezentovano javnosti krajem prošle godine, uopšte nije konačno i da će se po izradi tehničke dokumentacije za podzemnu garažu, uraditi novo idejno rešenje ovog objekta.

Podsetimo, garaža bi trebalo da ima 427 mesta, po dva ulaza i izlaza, dok bi Ulica kneza Miloša imala po tri saobraćajne trake u oba smera. Ipak, nije realno da radovi počnu pre 2018. godine pošto je 2017. rezervisana za rekonstrukciju Slavije.

Budući izgled Ulice kneza Miloša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.