Slučaj maltretiranog dečaka za državu - nije dramatičan

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - B. Bogosav

Centar za socijalni rad i Tužilaštvo u Negotinu tvrde da dečak M. B. (16) čije je pismo potreslo Srbiju preteruje i da slučaj nije dramatičan. "U Centru za socijalni rad su posle napada vilama mom unuku i unuki rekli da budemo smireni", kaže za "Blic" Katarina B., dečakova baka.

TUGA - Pre mesec dana u porodičnom dvorištu bake Katarine izbila je scena koju će, kako kaže, pamtiti ceo život. Njen sin Mikica napao ju je vilom pred decom, nakon čega ga je prijavila policiji. Kaže, to nije prvi put da njen sin pravi takve scene.

- Dečak živi kod mene jer je pre godinu dana pokušao da se ubije zbog mog sina. Popio je mnogo tableta, a svemu tome je prethodilo maltretiranje od njegovog oca. Posle toga Centar za socijalni rad dozvolio mu je da pređe kod mene - priča baka Katarina. Ali tu nije bio kraj torture.

- Već godinu dana spavamo sa zaključanom kućom. Deca drhte od straha da ih ne prebije, jer znao je nekada iz sna da ih digne i maltretira - priča baka.

Iako baka Katarina i njeni unučići strepe i mole za pomoć, u Centru za socijalni rad Kladova navode da u poslednjih godinu dana problema nije bilo.

- Svake nedelje razgovaramo s njima. Međutim, ni dečak, ni baba, ni sestra nisu rekli da imaju bilo koji problem sa ocem. Izjave koje daju su kontradiktorne - kaže Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad Kladova.

Takvog stava je i Milosav Srećković, v. d. osnovnog tužioca u Negotinu.

- U toj svađi otac nije tukao sina, već je izbio sukob između majke i sina oko vaspitanja dece. Obavljeno je saslušanje svih njih, a nakon krivične prijave koja je podneta on ih više nije maltretirao. Dečak je posle svega toga došao na ideju da dobije kuću - objašnjava Srećković.

Kako priča baka Katarina, majka njenih unuka ostavila je decu kada su imali samo nekoliko godina.

- Ona se preudala i dobila četvoro dece. Međutim, skoro se odjednom pojavila, kaže hoće da vidi decu. Dođe ona sada kod mog sina pa pije s njim - priča baka Katarina.

Pismo dečaka M. B. potreslo je Srbiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.